Foe jong hai maken, echt lekkel.

I kid you not. Het is bovendien veel goedkoper, zonder dubieuze ingrediënten en zo biologisch als je zelf maar wil. De eerste keer ben je even bezig met alles voorbereiden, maar de tweede keer neemt het al minder tijd. Als we het hier maken, eten we er ook wel twee of drie dagen van.

Ook een makkelijke manier om meer groenten te eten. Je kan in het recept nog meer groenten toevoegen natuurlijk. Paprika, selderij, andere champignons, taugé of wat je ook maar een goed idee lijkt.  En met zonder kip is het ideaal als je geen vlees wil eten.

DSC04390

Wat heb je nodig?

Groenten! Een boel. En nog wat:

 • vier champignons in stukjes
 • een wortel. geen winterpeen, gewoon een bescheiden worteltje in kleine plakjes of blokjes
 • een halve prei, of een bos bosuitjes, in kleine ringetjes
 • een fijn gesnipperde ui (een grote voor de helft)
 • een geperst of kleingesneden teentje knoflook
 • nog een teentje knoflook
 • een blik of pot gezeefde tomaten
 • 200 ml ketchup
 • 200 ml water
 • 50 ml azijn
 • 100 gram kipfilet, in reepjes
 • 6 eieren
 • peper, zout en suiker
 • sesamolie

Je doet:

Al die groenten snijden dus.
Je fruit de ui en een (1) teentje knoflook.
Voeg de gezeefde tomaten toe.Voeg de azijn toe.
Vroeg ketchup of tomatenpuree toe
Vroeg het water toe
Voeg 2 eetlepels suiker toe (je kan ook kokosbloesemsuiker gebruiken. officieel moet er minstens 4 scheppen in maar blergh)
Voeg een theelepeltje sesamolie toe.
Als de saus nog erg dun is, doe je er wat maizena bij om hem te binden, of laat het langzaam inkoken.
Laat langzaam pruttelen.

Meng in een grote kom alle groenten (ook het tweede teentje knoflook) die je over hebt, de eieren, de reepjes kipfilet, een theelepeltje suiker, wat zout en peper.
Doe wat olie in een grote koekenpan met deksel. Laat hierin de omelet langzaam gaar worden. Echt langzaam, anders is de bovenkant nog snot en de onderkant zwart.

Die enorme omelet keer je als hij droog is aan de bovenkant om op een bord. Vervolgens doe je hem met de andere kant naar beneden in de pan, en bak je hem daar ook nog even licht bruin. Maak je niet druk als de omelet uit elkaar valt. Uiteindelijk ziet het er toch uit als hondevoer. Maar het is superlekker!

(Als je omelet toch is aangebrand is dat niet erg. Het bruine en zwarte kan je er af snijden)

DSC04505
ik had eigenlijk iets te veel groenten oh nee dat kan niet iets te weinig saus

Lekker met gebakken rijst. Men neme een fijn gesnipperde ui of twee, uitgeperste knoflook naar smaak en twee spaanse pepers. Fruiten. Twee eieren erbij, dit roerbakken. Daarna gekookte en afgekoelde rijst toevoegen. Op smaak maken met sojasaus.

16 Replies to “Foe jong hai maken, echt lekkel.”

 1. Ik ga de vegetarische variant maken want leef al 40 jaar vlees en visloos…Jippie lijkt me heerlijk! En eigenlijk kleurt het een beetje oranje..dus dat is goed op Koningsdag!

 2. oh leuuuuk dat ga ik maken! Wat een goed idee, mijn man is vegetarier maar ik heb nooit aan zelf foe jong hai maken gedacht!

 3. Dat zoiets lekkers eigenlijk zo eenvoudig te maken is (eigenlijk als zoveel)
  Maar ga ik zeker eens proberen, thanks!

 4. Yes yes yes!!! Eindelijk een glutenvrij te maken versie. Dankje!! Dit staat binnen kort zeker bij ons op het menu. En op tafel als als het niet giga mislukt.

 5. Hahahaha! Uiteindelijk ziet het er toch uit als hondenvoer…
  Hm…
  Nou, vooruit- ik ga het recept proberen. 😉 😉
  En anders is hondje er blij mee.
  Maar zonder gekheid, klinkt goed!!
  (En gezellig ziet het er uit in je keuken)
  Smulse!

  1. Lees ik het 10 x door en dan die toch redelijk essentiele eieren over het hoofd zien. Argh! Thanx voor de opmerkzaamheid!

  1. Ooooo het was lekker! en kinderen een hapje proeven en vervolgens gevoederd met een restje wortelstampot met gehaktbal. Helena

 6. Jaa, dit maak ik ook graag! Bijna hetzelfde as jij doet, maar dan zonder kip 😉 Mijn Indische oma deed het ook vaak met doperwtjes, da’s ook erg lekker.

 7. Dit staat vrijdag bij mij op het menu. Jouw recept lijkt me heel lekker, kan ik het gelijk uitproberen. Bedankt voor het delen.

  Nog even een vraagje, ik wil je volgen via email, wat ik altijd met je vorige blog deed. Maar welk adres ik ook opgeef, ik krijg de mails niet, ook niet in de spambox. Weet jij hoe dit kan?

Comments are closed.