Nooit meer sokken kopen! (over darn tough sokken)

Bijna nooit meer. Is dat nu niet fijn?

Een paar maanden geleden bestelde ik bij trekkit twee paar sokken van Darn Tough, om te proberen. Het duurde even voordat we ze ontvingen, maar sindsdien zijn ze goed gebruikt. Het zijn erg dure sokken, maar hun geld meer dan waard zo belooft de maker.

Darn Tough sokken zijn:

 • Gemaakt in Amerika. Dus niet in China. Dat is sowieso al een plus. Vind ik. China Schmina.
 • Gemaakt vanΒ  o.a. merinowol van ethisch gehouden schaapjes uit Europa, Amerika en Australie.
 • Van heel goede kwaliteit: meer steekjes per cm2 dan gewone sokken waardoor ze stevig zijn en dus lang meegaan, maar niet dik aanvoelen
 • Levenslang gegarandeerd: als je er een gat in weet te krijgen krijg je een nieuw paar van ze
 • Verkrijgbaar in verschillende warmtes en voor verschillende activiteiten
 • Verkrijgbaar met blije printjes, of zonder.

Hoe zitten ze?

Dat ze hun geld waard zijn, klopt tot heden. Mijn eerste paar draag ik ongeveer twee keer per week, dus twee keer per week worden ze gewassen en gedroogd. Dat inmiddels drie maanden lang. En ze passen nog even goed en zitten nog even lekker als op dag 1.

Ik bestelde nog zes paar voor de man en voor mij. Voor elke dag van de week een paar. Cute. De andere (wollen) sokken die we nog hebben, dragen we op. Dat gaat vrij snel met standaard wollen sokken. Dat verschil merk je echt goed want daar heb je na een aantal maanden minder intensief dragen al flinke slijtplekken of lubberende boorden. Argh!

dsc06860

darn tough sokken
Wat een blijheid aan mijn voet!

Met de dikkere sokken heb ik echt warme voeten, soms te warm toen het nog wat zomerser was. Voor nu, met 5 graden en geen extra warmte van de zon in huis, zijn ze heel fijn. De wat dunnere sokken zijn echter ook prima voor nu en in de zomer. (Noorse zomer). Met deze sokken pas je prima in je blije laarsjes.

Rei

De laatste keer heb ik de sokken besteld bij rei.com. Ze hebben veel keuze en een flink aantal sokken was in de aanbieding, maar toen ze aankwamen in Nederland, moest ik er via DHL nog een leuk bedrag aan douanekosten over betalen. Dat is wel iets om rekening mee te houden, maar ook met dat meegerekend vind ik het de aanschaf meer dan waard.

Dus…

Voor sokken waar je als het goed is jaren mee doet en dus jaren plezier van hebt, is het een goede investering. Ze zijn fatsoenlijk geproduceerd, hebben een goede garantie en zitten heerlijk. Bovendien hoef je heel lang geen sokken meer te kopen en dat is fijn, omdat sokken kopen toch een van de suffere dingen is om te doen met je leven. Bijna net zo suf als stukjes schrijven over sokken.

Als je het geld er voor (over) hebt, zou ik het zeker doen!

17 Replies to “Nooit meer sokken kopen! (over darn tough sokken)”

 1. Dat vind ik nou eens een leuk Sint cadeautje voor mezelf. Eens kijken of ze zo darn tough zijn dat ze het kunnen opnemen tegen mijn terror toenails.

 2. Dat klinkt veelbelovend! Ik heb even op hun site opgezocht waar ze het in de winkel verkopen en ik zie dat ze het zelfs verkopen in mijn favoriete dorpje aan de Californische kust: Mendocino.
  Deze sokken lijken mij een hele goeie reden om er weer eens naartoe te gaan πŸ˜€

 3. Hoi, heb je ook een idee waar je ze kunt bestellen met een PayPal account?
  Het lijkt mij wel een goede investering maar heb en wil geen creditcard
  *happyfeet*

 4. Wat wonen jullie nu mooi!
  Ben even “virtueel” over de brug gereden en de baai van alle kanten bekeken, maar wat een prachtige ligging en dan ook nog een bootje in de buurt! Echt een mooie stek. Dat jullie dit huis nog maar lang mogen huren. Veel succes!

 5. Oh, wat gaaf lijkt me dat: levenslange garantie op sokken. Tis dat ik pas heb ontdekt dat ik zelf sokken breien erg leuk vind om te doen. Het lukt me vast niet om die slijtvast te maken maar het zijn wel heel blije sokken πŸ˜‰

 6. Koop jij ook 2/3 paar precies dezelfde sokken? Slijt er dan eindelijk eentje van een paar, dan kun je weer combineren.

 7. Oeh, wat een mooie sokken! Maar die importkosten zijn inderdaad wel een beetje zonde. Klinkt wel moeilijk te geloven, sokken die helemaal niet slijten. Zou wel heel duurzaam zijn als het echt zo is!

 8. Wat fijn dat ze zo goed bevallen! Misschien gaan wij ook wel overstag. Ik moet wel een beetje wennen hoor aan al die kleur aan je voeten!

 9. Heb net gekeken op de site, was na jouw positieve stukjes over stag om ze te bestellen.
  Helaas niet gedaan, ik vind ze te lelijk, of te fleurig het is maar net hoe je het bekijkt πŸ™‚

 10. Dank voor de tip van deze Amerikaanse sokken jongens.
  ik ga ze zeker een keer aanschaffen. Levenslang garantie !!!

  Maar hoe zit het met het zelfreinigend vermogen van deze sokken?
  De bespaar tip bij uitstek is toch dat je sokken nooit meer zou hoeven wassen.

  Ik gooi al mijn sokken na een dag dragen in de wasmand.
  Dat is een verspilling van energie

  Ik heb zelf heb een aantal paar van goede kwaliteit wollen schotse knie-sokken aangeschaft.
  ik ben nu aan het testen hoe lang ik die kan dragen zonder te wassen.

  Is het eigenlijk wel nodig om goede sokken te wassen?

  1. Ligt denk ik aan de situatie. Vind het wel frisser om ze geregeld te wassen maar als je ze twee dagen draagt heb je niet zo’n vieze sokken-gevoel als bij katoenen sokken. Ze zeggen het op hun website ook, dat je ze langer dan 1 dag achter elkaar prima kan dragen. Maar dat zelfreinigend vermogen van een klein sokje houdt ook een keer op denk ik πŸ˜€

Comments are closed.