Huistoer deel 1: gang / hal

Een flink deel van onze benedenverdieping bestaat uit hal. En dat is zo handig met die grote skipakken, rugzakken, kaplaarzen en andere uitrusting.

In deze gang staat het grootste deel van het gereedschap, de voorraad van de modelbouwwinkel, verf, reddingsvesten, de kattenbak en de wasmachine en droger. En de krik. Die is zo handig als je in het donker naar de wc loopt.

Als de man ergens mee bezig is (altijd) staat er van alles.

Aan de rechtse kant is een bijkeuken. Handig voor het schoonmaken van vis of andere pekkige klusjes.

Daarnaast is de hal waar de spullen staan die in gebruik zijn. Nu staat er weinig, want bijna iedereen is buiten de deur.

De kapstokken en schoenenrekjes stonden hier al en hiephoi voor de schoenendroger.

In de witte kast zitten sjaals, handschoenen en wanten, iedereen heeft 1 lade. Voor de kinderen heb ik overal meerdere exemplaren van. Op school zijn ze elke dag minimaal een uur buiten en het weer vraagt ook om meerdere soorten spullen. Op de witte kast staat meestal een mand met spullen die naar boven moeten.

Na april verruilen we winterspul voor zomerspul.

Aan het magneetbord hangen dingen die we niet moeten vergeten. Rekeningen, in dit geval πŸ™

Links is de deur die we met slecht weer gebruiken. Er ligt zeil en een grote mat. Handig bij smeltende sneeuw!

Rechts is een ‘gastentoilet’. Hier staan bakken voor oud papier, blik + metaal en overig recyclebaar afval en de stofzuiger, bezem en dweil.

Onder aan de trap staat een kast voor alle spullen die tijdelijk niet in gebruik zijn want 6 mensen x 3 paar schoenen = bijna 40 exemplaren = rotzooi.

Hier liggen de rugzakken van de kinderen. Spullen die buiten het seizoen zijn (zoals nu bijvoorbeeld slippers), bewaar ik bovenin kledingkasten. Een kast met een deurtje zou netter zijn, maar dat is naar mijn mening het geld niet waard, ik zie hem alleen als ik er recht voor sta.

Ik ben blij met alle ruimte. Had ik die niet, dan zou ik hangende vakjeszakken van ikea aan de kapstok hangen voor winterspulletjes en spullen in manden op de kapstok bewaren maar aangezien ik de ruimte heb, ik dit makkelijk vind en het fijn vind om wat lege ruimte te hebben, doe ik het zo. Nu kunnen de kinderen alles zelf pakken en terugleggen, dat scheelt een boel ge-mamamamamamama!

16 Replies to “Huistoer deel 1: gang / hal”

  1. Ben het helemaal met je eens om spullen voor kinderen zo neer te zetten dat ze er zelf bij kunnen. Niet alleen vanwege dat ge-mamamamama, maar ook veel leuker voor de kinderen.

  2. Ik vind (mogen) binnenkijken altijd heel leuk πŸ™‚ Wat een ruimte hebben jullie zeg, dat lijkt me heel handig. En heel verstandig van je dat je die ruimte niet volpropt met overbodige spullen, zodat je er ook echt geniet van hebt.

  3. Leuk om te zien, prachtig al die ruimte! Enige wat stoort is het toiletrolletje dat achterstevoor hangt πŸ˜€

  4. Leuk, een binnenkijker!! Goed systeem! Ik ben benieuwd naar de rest van het huisπŸ˜€

    1. In ons huis in Nederland hadden we dat ook. Een enorm huis, toch wel en dan een hokje van een vierkante meter waar ook nog eens vier deuren en een trap op uitkwam. Waaah!

  5. Nou we toch over die WC bezig zijn, wat is dat dingetje aan de muur? Lijkt wel een beestje/popetje.

    1. Is heel handig met banden wisselen en auto repareren (doet de man bijna allemaal zelf) en we hebben geen garage of andere droge opslag buiten.

Comments are closed.