Huistoer deel 2: keuken.

Overdag zit ik vaak in de keuken. Het is de beste plek: de meeste warmte van de zon, het fijnste licht, het beste uitzicht, de grootste ramen. Ik voel me gauw zo’n slons als ik op de bank hang, dat bewaar ik voor ’s avonds.

Aan de tafel kunnen tien personen zitten. Handig als we visite hebben of in vakanties als we kinderen veel hobbyen aan tafel. Nu Toetje op de Tripp Trapp zit die hier al stond, kon die ANTILOP naar de kringloop. Hiephoi!

Aan de muur hangt bijna niets. Ik kan behalve het prachtige uitzicht ook niets ‘grafisch’ verzinnen dat ik graag elke dag zou willen zien. De klok en kalender zijn gewoon praktisch.

Hier staan borden, schalen, glazen, schaaltjes, lunchtrommels, bewaarbakjes, weegschaal en maatbekers. De borden en schalen zijn de goedkoopste van ikea van gehard glas, maar ze nemen weinig plek in en zijn verrassend stevig. We hebben 4 grote bier- en waterglazen en we gebruiken picardieglazen voor koffie, thee en wijn.

De open planken houd ik leeg, ik hartje de lege ruimte. Het enige op het aanrecht is een bakje met spons en borstels en het koffiezetapparaat. Na lang zoeken hebben we eindelijk een heel fijne! Ik vind hem leuk omdat ie heerlijke koffie zet binnen een paar minuten en omdat ie zo eenvoudig is. Er zit niets op ter versiering, prachtig.

De laden zijn te ondiep voor een nette ladeverdeler, daarom ligt alles los.

Ik heb veel pannen die ik allemaal gebruik. Ik kook veel rijst of soep in een keer en laat het in de pan. In de winter zet ik die gewoon buiten.

 

De rest van de kastjes is meer van dit. Voorraad. De snijplankjes zijn fijn. Ze zijn snijplankjes (duh), onderzetters en serveerplankjes (als we chique willen doen). Ik hartje multifunctionele dingen.

Maar het mooiste is toch het uitzicht vanuit de keuken. Inmiddels heb ik een flinke verzameling foto’s, waarvan hier een kleine selectie.

20 Replies to “Huistoer deel 2: keuken.”

 1. Vlgs. mij gewoon het ouderwetse DE koffie apparaat.
  Heb nu m’n derde apparaat (in 43 jaar) en zou geen
  andere (senseo of wat dan ook ) willen.

  1. Heb het opgezocht en inderdaad, in Nederland zijn ze met DE. Hier heten ze moccamaster. Vind het ook het fijnste apparaat ooit!

 2. Prachtig uitzicht en zo gevarieerd met al die luchten en dat verschillende licht. 🙂

 3. Met of zonder lekker eten, met of zonder fijne tafelgenoten blijft het uitzicht mooi. Mijn keuken is te klein voor een eettafel/

  Vriendelijke groet,

 4. Wauw dat uitzicht! Volgens mij verveelt dat nooit. Ik snap ook best dat je geen nood hebt aan andere muurhangsels die van dat uitzicht zouden afleiden!!

 5. Volgens mij vind ik jouw keukenraam het mooist 🙂

  Verder heb ik een diepe bewondering voor je lege oppervlakken…
  Ik doe al jaren m’n best, maar met drie rommelkonten en (nog altijd) teveel spullen blijven er toch altijd meer dingetjes liggen dan gewenst.

 6. Daarbij verbleekt zelfs het uitzicht dat ik in Rhenen heb achtergelaten 😉 En inderdaad, dan heb je gewoon niets meer aan de muur nodig, als je zoiets ziet!

 7. Heerlijk zo weinig spul om rommel te maken 😉 en toch fijn dat je de antilop kwijt bent, dat is hier echt een gevalletje haat-liefde.

  1. Hier ook, ik heb er toen nog een stukje over geschreven. We noemden hem ook wel de PLØR. Maar hoe ideaal is ie bij een baby die zelfstandig de eerste hapjes naar binnen metselt!

 8. Misschien zou ik jouw fotoos moeten uitprinten en op een zg moodboard hangen. Haha, ga ik ook aan t moodboard. Hoogstens ounik alles geel met roze en terracotta hebben.
  En dat met vier kinderen…

 9. Wat een heerlijke keuken!
  En diezelfde borden… die gebruiken wij voor ontbijt/lunch of als snijplanken. Ik snijd er alleen geen uien oid op 😉 daarvoor gebruik ‘k een kunststof ‘snijplank’

 10. Wat woon je ook op een heel fijn plekje! weidse uitzichten en zeewater—-wat heb je dan nog te wensen? 🙂

Comments are closed.