Leestips en het weekend.

Thanx!

Iedereen die heeft gereageerd op mijn oproepje gisteren: heel erg bedankt. We werden er een beetje stil van hoe ongelofelijk veel mensen zich inzetten om een verschil te maken voor anderen. Als ik tijd heb ga ik een overzicht maken met alle links en doelen die jullie hebben opgegeven. Ik denk dat ik ze ook op een aparte pagina zet, voor mensen die van hun geld afmoeten 😉

Schoenen!

De kinderen moesten zomerse schoenen. Gelukkig alleen de oudste twee, maar toch. Ik vond voor beide kindertjes fijne exemplaren en waagde de gok om paarse winterlaarzen voor de oudste mee te nemen over een half jaar. Zo, 1400 kronen lichter maar voorlopig zijn ze voorzien.
Voor Toetje had ik nog sandaaltjes van Geox, van 4 euro van de kringloop. Ze loopt als een grote vent erop met enorme stappen. Zo grappig! En fijn, het zijn de eerste schoenen die ze aan blieft.

Weer!

Oh, en wat een heerlijk weer was het vandaag! 19 graden joh. Morgen weer. De dag erna gewoon 4, maar gelukkig hebben we de winterkleren nog niet definitief opgeborgen. Het groene jurkje dat ik vorige week stond te passen terwijl de natte sneeuw om het huis waaide, had ik vandaag aan. Buiten!

bewijs! (eigenlijk idioot, 19 graden half maart in noorwegen)

De kinderen waren een deel van de dag bij opa en oma en de man was uit frisbeegolfen, dus Toetje en ik waren alleen thuis. Ah, de rust!
Ik ben dat niet gewend. Hoewel ik gisteren ook gewoon een uur heb zitten tekenen en kalligraferen toen de kinderen met lego, opa en oma speelden. Zo leuk om weer te doen!

Ik heb vandaag alles wat gedaan moest worden (afval wegbrengen, was opvouwen, blablabla) laten liggen om met het kleintje in de hangmat te gaan liggen. Het was zo gezellig!

gezellig samen eten…

Plantjes!

Met mijn plantjes gaat het ook heel goed. De keuken is, zoals ik had gehoopt, ook echt een broeikas.

In een wilde bui schafte ik een kiemkasje aan. Je moet het witte  bakje vullen met water en de vakjes vullen met steenwol plugjes. Hierin gaan de zaden om te ontkiemen. Donderdag deed ik de zaden van o.a. zwarte paprika, pepers en komkommer erin die ik had besteld bij De Bolster, en de paprikazaden ontkiemen al. Dat is snel!

De bonen krijgen bloemetjes en de pepers of paprika’s worden al echte plantjes. Er waren ook flink wat zaden beschimmeld omdat het simpelweg erg koud en donker was toen ik ze zaaide. Begin februari is wellicht wat te vroeg hier.

geen plant, wel een kat

dit was om kwart over vijf ’s middags, wow! licht!

Afval!

En ik bestelde het e-book van Bea Johnson van Zero Waste Home. Fijn om te lezen en jeej voor nieuwe ideeën.

Dus. Dat.

En dit:

 

8 Replies to “Leestips en het weekend.”

  1. Klinkt als een fijne dag, en het was inrdaad zalig weer. Zo heerlijk die eerste zon en warmte op je huid. 🙂

  2. Ik vind je foto bovenaan de pagina zo mooi.

    Dank voor de leestips. Ik heb erg moeten lachen om de 19 rare Nederlandse gewoontes (schuldig aan bijna alle! LOL!!). Die van het opruimen ga ik doorsturen aan de man.

  3. Ah wat een fijn blog ❤ Zonneschijn, plantjes en leestips. Ik ben erg benieuwd maar het Zero Waste boek! Binnenkort de beste tips?

  4. Die 19 rare gewoontes door gestuurd naar mijn man, voor al zijn buitenlandse collega’s op zijn kantoor. Leuk!! Op de site nog wat verder gelezen. De uitleg van de Nederlandse verjaardagfeestjes (bij elkaar zitten in een kring), geweldig!!!😂

Comments are closed.