Na de winter.

Normaal ben ik best braaf met zeep, baking soda en azijn om mee schoon te maken en walnootolie voor lijf en leden.

Maar ik heb het altijd aan het einde van de winter: het kan niet meer. Alles voelt blergh en grauw en is dat vermoedelijk ook, simpelweg omdat we vier maanden in het ‘donker’ hebben gezeten.

Het is altijd dan, dat ik wat bodylotion, crème, allesreiniger uit een flesje en een nieuwe lippenstift blief. Wil. Moet. Crave.

Om er na een tijdje achter te komen dat dat het ook niet is. Of was. Vermoedelijk deed een flinke voorjaarsschoonmaak, een scrub van koffiedik, cacao en honing en een paar uur met mijn kop in de zon precies hetzelfde als die dingen van de winkel die nu met de eer strijken.

Maar de crème is bijna opgesmeerd, de lippenstift alweer gehalveerd en de allesreiniger bederft toch niet en kan mooi in de kast tot ie een keer goed van past komt.

Dat is fijn. Kan ik weer fijn gaan prutsen met mijn zelfgemaakte middeltjes want dat doe ik toch het liefst 😉

7 thoughts on “Na de winter.”

  1. Ja, dat herken ik wel. Zo maak ik mijn wc’s altijd schoon met groene zeep. Maar eens in de zoveel tijd spuit ik er wat gif in de vorm van cilitbang of antikal op. Omdat die flessen toevallig nog in de kast staan en ik het dan weer jammer vind van de grondstoffen om het maar zo ongebruikt weg te gooien.
    Maar ik keer altijd weer terug naar de zachte schoonmaakmiddelen.

  2. Hihi, ik heb dat ook soms. Dan WIL ik iets. Maar dan geniet ik ook echt wel van de lekkere pot Lush Charity pot ofzo 🙂

    1. Nou ik ook hoor. Insmeren met een pot vette crème (in dit geval de relaxerende creme van H&M Conscious) en poetsen met milieugekeurde allesreiniger met een fris luchtje. Het vrolijkt me dan gewoon op 🙂

Comments are closed.