Bijverdienen

Ik had gisteren opeens goede zin en besloot wat nuttigs te gaan doen met mijn leven.

Ik wilde lekker buiten gaan zitten met een boek maar het was hartstikke koud. Ik heb steeds vaker het idee dat ik tijd over heb en daar moet ik toch iets mee doen. Een paar dagen geleden dacht ik zelfs ‘ik zal die theedoeken eens strijken’. Toen wist ik: dit gaat te ver.

BIJVERDIENEN: TEXTBROKER

Allereerst typte ik drie teksten bij Textbroker. Dat is een bedrijf dat ongetwijfeld vet verdient aan teksten van ca. 500 woorden waar ik 6 euro voor krijg om te schrijven. Blogteksten, zoekmachineteksten voor bedrijven en andere blabla: soms staan er zo maar leuke opdrachten bij.

bijverdienen: dingen verkopen

Toen de modelbouwwinkel. We hebben nog een flinke voorraad staan, maar het bleek heel moeilijk om de winkel draaiende te houden. Daarvoor heb je echt een heel grote voorraad nodig en dat is op zijn zachtst gezegd DUUR. We verkopen het ‘restant’ nu via de Noorse marktplaats.

De beste manier om de man iets te laten doen is er zelf aan te beginnen. Dat doe ik echt niet bewust maar het is gewoon zo 😉 Ik zette een paar advertenties online en een paar uur later stonden er 97 advertenties online die de man erop had gezet. Maar toch deed het me deugd dat ik dan weer een mooie order van 8 sets ontving.

De man kan er prima tegen dat er drie kasten vol met dozen met spulletjes staan. Ik niet. Je kan er beter nu wat voor krijgen, dan ooit is nooit. De man vond het onzinnig om er te veel werk van te maken, want we kunnen wel sparen maar je krijgt er toch geen rente op.

Uuuh.

besparen: ouwe meuk verkopen

Ik gooide wat oude meuk op diezelfde marktplaats. Een fietskar werd dezelfde middag nog opgehaald. Ik vind het hier met nauwelijks fietspaden, te eng om met een fietskar te rijden. Bovendien is het hoogteverschil + fietskar + fiets met 1 versnelling nou niet echt een uitnodiging tot een fijne sykkeltur.

We moesten de kopers met hun auto nog even uit de greppel slepen maar ik was weer 400 kronen rijker en een roestige fietskar armer.

BIJVERDIENEN: jezelf aanbieden 😮

Ik plaatste een advertentie waarin ik mezelf aanbied (dat klinkt  goedkoop he) als huishoudelijke hulp / broodbakhulp / bejaardenwandelaar / opruimhulp. Ik wil weten of er interesse is en zo ja, dan begin ik en start ik wellicht iets voor mezelluf. Ik ben begonnen aan een knap briefje om hier en daar op te hangen.

Ik dacht nog wat na over vervroegd met pensioen. Dat je een afbetaald huis moet hebben, enzo. En dat je dan op je dertigste had moeten beginnen ook. We hebben natuurlijk een vrij grote ‘reset’ gedaan toen we hierheen verhuisden. Dat was niet goedkoop. Dag, half afbetaald huis.

Och ja.

Wat als we nu zoiets zouden kunnen opknappen en daar kunnen gaan wonen als we ouder zijn. Lijkt me geweldig. Vrijheid, goedkoop, mooi, gezellig….  Net zo goed als een afbetaald huis, toch? 🙂

Moeten we wel tegen die tijd de voorraad van de modelbouwwinkel verkocht hebben.

13 thoughts on “Bijverdienen”

 1. Zo functioneert mijn man ook. En mijn kinderen ook trouwens. Er zou echt niks gebeuren denk ik wel eens als ik niet de eerste stap zet.
  Je ideeen voor bijverdienen zijn iets om over na te denken.

 2. Koop een boot,werk je dood 😉 Of onder een koude douche gaan staan onderwijl briefjes van duizend verscheurend 😉
  Ik ben door jou zo geinspireerd geraakt.
  Dacht dat ik niet zo veel had en gewoon een te kleine keuken
  En veel meer bergruimte nodig had .
  Wat moet een mens alleen met kasten vol bakjes en kommetjes en grote pannen.
  Er kunnen zelfs kastjes weg.
  En echt het is zo fijn. Het werkt zo veel fijner en is veel fijner thuis komen
  zelfs. Dacht dat het een nieuwe hype & lifestyle was van vrouwen die niks anders te doen hebben
  Maar het geeft zo veel geluk. En helderheid en rust en inspiratie.
  Geweldig .Wat een spirit geeft het .

  1. Wat fijn om te horen! Ik ben blij voor je 🙂
   Maken ze die nog, briefjes van 1000? 😀
   Bootjes zijn hier gelukkig heel goedkoop. Die van ons kost in Nederland zo het tienvoudige. Serieus.

 3. Is er in Noorwegen ook zoiets als http://www.seniorenservice.nl ????
  Je geeft ahw de mantelzorger(s) wat ruimte door ze tijdelijk te vervangen in hun zorgtaak. Het gaat dan om ouderen, die nog wel zelfstandig wonen maar hulp en gezelschap nodig hebben. Spelletje, praatje, voorlezen, wandelen. Van die dingen. Als jij er bent, dan heeft de mantelzorger tijd voor zichzelf om naar de kapper te gaan of te winkelen of weet ik wat. Heel belangrijk om het vol te houden.
  Ik peins er over om me aan te melden als hulpje.

 4. https://www.vn.nl/ton-lemaire-wij-mensen-zijn-tragische-dieren/
  Het heeft zelfs een naam : Ecologisch vluchteling . Als je niet meer mee wilt doen.
  En met kasten en huizen vol zooi lukt dat niet vanzelf 😉
  En deze filosoof heeft er over nagedacht en geschreven.
  Bied mij wel wat troost .Misschien jou ook.
  http://cobra.canvas.be/cm/cobra/boek/boek-recensie/boek-non-fictie-recensie/1.1618899
  In het filmpje in deze link hoorde ik bijna jou verhaal.

 5. Herken ik helemaal niets van, dat ik niets doe als mijn ega niet begint 😬

  Met goeie møk die je niet kwijt kunt via de Noorse marktplaats kun je vanaf a.s. vrijdag, wanneer ik een Marie Kondo actie begin, wellicht iemand anders blij maken via mijn blog

 6. Haha nou ik kan me nauwelijks voorstellen dat jij een moment van rust had met 4 kids. En dan ineens al dit soort acties bedenken: petje af!

 7. Ik ben gestopt met textbroker. Ik werd helemaal kierewiet van al die worsten en hamlappen, Honderden webteksten heb ik er geschreven.

  Toch verdienen met bloggen? Of een duurbetaalde column in een Noors blad, kijk op Noorwegen door een Hollandse bril. Voor honderd euro per column van 400 woorden, he, dat is meer dan textbroker. Zoiets, dat lijkt me wel wat voor jou.

  Of toch een boekje over koud wonen, en dan royalties vangen.

 8. Haha, leuke blog, en fijne Paasdagen! God Paske! Ja die Noorse a met de nul erop hè. Alt hoeveel was het ook alweer #lui. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *