Niet naar de action ;)

De Action is voor veel mensen een grote valkuil. En ik snap het best, want ze verkopen er belachelijk veel ohdasookleuks voor een habbekrats dus de verleiding is groot.

Het lijkt bovendien slim om naar deze winkel te gaan om zo te besparen op shampoo, make up, schilderstape of schoolspullen maar als je naast je flesje shampoo met drie ongeplande tassen vol naar buiten loopt ben je een beetje dubbeltje-wijs-tientje-minder-wijs bezig.

Voorkomen dat je te veel koopt bij de action

 • Ga er niet heen. Zo makkelijk. Niet naar binnen stappen want je loopt vermoedelijk niet met lege handen naar buiten, terwijl je niets nodig hebt. Er zijn leukere dingen dan tussen rekjes zielloze meuk te wandelen als een koopzombie
 • Laat je man gaan. Tenzij die net zo erg is natuurlijk, maar veel mannen kunnen prima alleen een kwast en een pak stoepkrijt voor een kinderfeestje kopen zonder met nog meer handige dingen thuis te komen.
 • Koop wat je nodig hebt bij een andere winkel. Zijn de scheermesjes daar duurder? Zorg dan gewoon dat ze langer meegaan. De handzeep duurder? Gebruik het dan minder vaak. Schriften duurder? Schrijf kleiner πŸ˜‰ Die lage prijzen wekken de neiging tot verspillen sowieso in de hand.
 • Maak een briefje en houd jezelf eraan. Zo makkelijk en toch zo moeilijk, maar het gevoel bij het afrekenen is beter als je dat doet πŸ˜‰
 • Loop geen paden in waar je niet hoeft te zijn
 • Geef jezelf een klein budget voor dingen die niet op je lijstje staan. Tip van vriendinnetje Vlierbloesem.
 • Sta eens stil en kijk naar de mensen. Gewoon, daarom.
 • Koop dingen pas als je ze nodig hebt. Als je vlakbij winkels woont, heb je helemaal niets aan planken vol met shampoo en wasmiddel en watallemaal op voorraad. Laat de winkel dat lekker doen. En er komt echt nog wel een keer een andere goede aanbieding voorbij!
 • Onthoud wat je thuis nog hebt. En wees er creatief mee. Wegwerpbekertjes? Je hebt vast ook gewone glaasjes. Kaarsen? Je hebt vast nog wel een voorraadje dat ook op moet. Sokken? Wacht even tot je de was hebt gedaan en onder het bed van je kind hebt vandaan gevist. Accessoires? Die heb je vast ook al. Misschien kan je er een pot verf of een spuitbus (die je al hebt) op loslaten als je toe bent aan iets nieuws.
 • Bedenk dat je niet bespaart door dingen te kopen die je niet nodig hebt. Ook al kan je het voor die prijs niet laten liggen. Dat kan je best: zie de eerste tip πŸ™‚
je kan zonder! πŸ˜€

28 Replies to “Niet naar de action ;)”

 1. Helemaal waar. Die eerste, beste tip ever! Ik kom niet vaak meer bij de action. Vroeger wel, toen had ik nogal last van het maar-het-is-zo-goedkoop griepje dat je oppakt zodra je 1 voet in die winkel zet. Als ik er nu kom dan is dat bewust voor iets en laat ik het andere ( meestal) liggen.

 2. Hier een action op een plein samen met een AH, Lidl, Kruidvat en noem maar op. Geen verleiding om de Action binnen te lopen, het is gewoon ‘teveel’. Ik word echt knettergek van al die rommel, net als bij Kruidvat. Gek dat ik daar nu pas last van heb. Wel goed voor de portemonneeπŸ˜€

 3. Ik ging eigenlijk bijna nooit naar de Action, maar ik moet toegeven dat het voor bepaalde dingen wel handig is. Hier bestaat de Action niet, maar er zijn wel soortgelijke winkels. Soms inderdaad heel verleidelijk om veel te kopen haha.

 4. Helemaal mee eens maar wanneer je zoals ik 100 meter van de AC. tion afwoont ga je er heen wanneer je wat nodig heb, kattensnoep, verf dingen voor hobby en 1:1 of zoals nu tuinkalk en mest dingen. Al die frutsels kunnen mij gestolen worden. Het is jammer dat op de site van de AC.tion niet alle producten te zien zijn zodat je een boodschappenbriefje mee kunt nemen om je niet te laten te verleiden tot allerlei extra’s maar waarschijnlijk is dat ook hun succes.
  Ik ben er blij mee dat ie zo dichtbij zit en daardoor ik ook 3x na kan denken of ik iets extra’s wil kopen.

  Roelie

  1. Als we in NL zijn, gingen we er wel heen als we dingen nodig hadden. Ideaal voor die 23 kinderfeestjes om cadeautjes in te slaan anders moet ik 23 keer eraan denken. En toen we het baggerlelijke beigegrijsvieswit van ons vorige huis wilden verven. En voor wat knutselspulletjes voor de kinderen. En er zijn best veel dingen die gemaakt zijn in NL of Europa, zoals de verfspullen. Het is niet alleen maar crap maar waar mensen zich door laten verleiden, tja… πŸ™‚

 5. Soms loop ik de Action binnen , ik koop er heel , heel , heel weinig.
  Bewust loop ik wel eens alle paden door , het is inderdaad super goedkoop.
  De lucht en atmosfeer in de winkel maken me direct doodmoe.
  Net wat je schrijft : Met de dingen die je al hebt kun je al heel veel doen.

 6. O heerlijk dit… ik ben er ooit 1 keer geweest en waarvoor ik kwam hadden ze niet meer. Manlief sturen… nope die komt dan thuis met bergen schilder spullen altijd handig en tuingereedschap etcetera. ..😒

 7. Wat jij zegt: sta eens stil en kijk naar de mensen. Dat deed ik toen een keer, ik werd gebeld door iemand en stond zo eens om me heen te kijken.
  Oooh dat kost ool niks zeg. Hop. Oooo dat komt ook vast wel van pas. Hop. Hee leuk zeg. Hop. Mama ik wil dit. Hop. Dat ook mama! Hop.
  Toen heb ik me voorgenomen om er niet vaker dan nodig was te komen πŸ™ˆ.
  Batterijen koop ik daar, en 1x per jaar koop ik verschillende kadotjes voor in een voorraadbak. Ideaal, want als je voor elk kadotje naar de winkel moet gaan heb je meer kans om met zooi thuis te komen. Ze hebben er best aardig spul. Ook wel houten speelgoed tegenwoordig.

 8. Ik koop er alleen wasmiddel en ik ben best goed om door de zooi heen te kijken….neeeeeee ik wil niet de zoveelste boedha…..ik wil verder geen zooi in mijn huis…. zo minitalisch als jij is mij teveel werk ik heb sorry genoeg geen tijd om wasmiddel te maken. Maar ik koop er verder niks…..kleding daar is sowieso door kinderhandjes gemaakt…ik maak mijn kleding zelf…en ook voor mijn kleinkinderen.

 9. Het was voor mij EENS maar NOOIT meer! Ik vind het horror, echt waar. Al die graaiende mensen….

 10. ik heb er laatst een docu over gezien, er bestaan actionfans. Hoe onnozel! Verspilling inderdaad, omdat het zo goedkoop is. Mensen kopen om het kopen en beland allemaal achterin de kast. Huizen slippen dicht. Maar soms, ik bedoel eens per week ofzo, kom ik er Heel gericht 1 of 2 dingen kopen. Omdat het wel lekker goedkoop is, en ze veel hebben. Inmiddels ben ik wel goed geworden in het kopen bij de action. Eerst Woow goedkoop, hop dat gaat mee.. naar: niet nodig (Valhalla), niet kopen (marie kondo) Wat heb ik ECHT nodig en waar wordt ik blij van! Gaat al een jaar of 2 heel erg goed.

 11. Schilderstape bij de Action. Zo leuk in andere kleuren ook nog. Helemaal top en voordelig.

  Ga je het thuis van de rol proberen te halen…….. blijft plakken dat spul.
  Op naar de Gamma en daar 4,75 neergeteld.

  Goedkope verfkwast chez l’action? De haren vallen er van af bij het schilderen. Ik gebruik een paar kwasten en zet ze na en voor gebruik klaar in de lijnolie. Zo koop je minder kwasten. Lijnolie is niet gratis, maar ergernissen over verkeerde spullen en de tijd die je er mee kwijt bent ook.

  Wel goede ervaringen met bijts. De schutting ziet er nog steeds mooi uit.

  1. Ja die tape moet je zsm verwijderen, maar dat is sowieso wel handig.
   De verf is ook wel okee. En rollers, bakjes… Maar bij kwasten loont het zeker om een goede kwaliteit te gebruiken!

 12. Heel herkenbaar allemaal ….
  Door een recente verhuizing heb ik mij ontdaan van veel overtollige meuk en dat wil ik graag zo houden .
  Maar woon door die verhuizing nu ook op 4 minuten loopafstand van de Action en kom er nu bijna dagelijks voorbij .
  Kan me gelukkig wel beheersen en ga alleen naar binnen als ik echt iets nodig heb .
  Sinds 2 weken hebben wij ook nog een nieuw fenomeen op dat gebied in ons dorp gekregen : de Prijzenmepper !
  Net zo gevaarlijk en minstens zo goedkoop .
  Het is een soort outlet van het Kruidvat en de Trekpleister , maar dan verkopen ze al die artikelen voor de helft of minder …
  Dus dubbele verleiding ha ha ha .

 13. Ik heb soms zo’n zin om bij Action een ‘onderzoekje’ te doen aan mensen na de kassa te vragen wat ze hebben gekocht. En hen dan linea recta naar de retourbalie te sturen om de zooi die ze zich niet konden herinneren, onmiddelijk terug te brengen. Zou dat zin hebben? Zal ik het eens proberen? Ik durf eigenlijk niet, straks krijg ik klappen πŸ™‚

 14. Inderdaad is het echt de strategie van Action, alles inslaan want dat is ook leuk en goedkoop… Laatst had ik 1 deo nodig, deze gepakt en meteen richting kassa. (Dat is mijn Action strategie, want zeker niet met de kids langs het Speelgoedpad…) Zegt de mevrouw bij de kassa, is dat alles??? Dus ik antwoord dat ik dit alleen nodig had. Ze vond het heel knap van me πŸ˜‚. Maar het geeft wel wat aan. Ik moet zeggen dat ik de verleiding goed kan weerstaan en echt met een gericht lijstje in mijn hoofd ga. Mijn moeder zei altijd, ook koopjes kosten geld πŸ˜‰

 15. Ik ben sinds mijn verhuizing ook dichter bij een Action gaan wonen. Voor dingen die we nodig hebben is het fijn, maar gelukkig ben ik er nu juist beter in geworden om ‘meuk’ te laten liggen. Door de verhuizing merkte ik namelijk hoeveel knutselspul en kleurboeken ik nog had liggen πŸ˜‰ De woonmeuk kocht ik er toch al niet.

 16. Ok ik biecht op. Ik kom graag bij de Action. Ik probeer me wel aan mijn lijstje te houden. Bij ons hebben ze erg veel merkspeelgoed wat echt heel veel scheelt met hetgeen je bij een andere winkel betaald. Hierdoor houd ik kinderfeestjes leuk betaalbaar en geef je de kinderen geen meuk wat snel weer stuk is of niet gebruikt wordt. Ik heb een aantal dingen die ik gewoon altijd gebruik en die koop ik dan ook. Ik ben ook blij met hun knutsel en tekenspullen. Verder houd ik niet van al die rommeltjes dus die koop ik dan ook niet:).

  Ik ben wel eerlijk dat ik soms ook een impuls aankoop heb. De stickervellen voor de Pasen van
  € 0,49 verdwenen echt per ongeluk in het mandje. Ik vond het wel knap dat ik het bij 1 setje hield:). Dochterlief speelt en knutselt er wel heel lief mee al twee dagen lang. Ze heeft nog genoeg over voor andere dagen. Uhm heb ik me er al uitgekletst haha.

 17. Hier ook geen action. Maar een dollar store. Niet nodig is niet kopen. Stuur ook kan niet met kids voor dingen. Kost kladden met geld. Kids zeggen dat ik altijd nee zeg! Nee zeg, je bent veel meer kwijt dan als je alleen gaat!
  Groet, Wilma

 18. Hoi Gerlinde,

  Bedankt voor je post, ik durf eindelijk na
  3 jaar (of zoiets haha) te reageren πŸ˜‰

  Wij (m’n vriendin en ik) laden ons mandje bij
  Action standaard vol, om vervolgens vlak
  voor de kassa elkaar aan te kijken en te zeggen:

  ‘Hebben we dit Γ©cht nodig?’ Vervolgens leggen we alles weer terug, om alleen
  de bio vuilniszakken af te rekenen. πŸ˜‰

  Standaardprocedure en totaal niet efficiΓ«nt, misschien wel lachwekkend. Voor ons werkt
  ’t in ieder geval haha.

  Groet!

  Renate

 19. Ook ik koop wel eens wat bij de Action, maar dankzij jou (dus niet Mary K. of Bea J.) koop ik heel bewust en kan de overige meuk rustig laten liggen😊.

 20. Ik vind het wel leuk om af en toe eens heen te gaan en ook rond te kijken wat ze hebben maar kom eigenlijk nooit in de verleiding. Ik koop dus echt alleen wat ik nodig heb, wel zo fijn.

 21. Jah! Goeie tips!! Beste werkt voor mij niet heen gaan! πŸ˜‰ of man laten gaan. En toch groeit die winkel als snelst van allen! Nu ook al in Frankrijk. πŸ™ slecht teken, te goed concept? misschien compensatie tegen het niet meer krijgen van plastic tasjes bij alle winkels……
  Plastic moet blijkbaar verkocht worden πŸ™
  Maar gelukkig is er ook die fijne Dille Kamille, met alles in hout, eco en fair waar je dan weer wel heel blij van kan worden als je daarmee thuis komt.

Comments are closed.