Lekker winkeluh.

Ja, we hadden best een goede reis. Tien voor zeven ’s ochtends vertrokken, tanken, om 8 uur vertrok de boot met -niet onbelangrijk te vermelden in ons geval- ons erop! En dan dik drie uur… eten, uit het raam kijken, buiten kijken, filmpje kijken, boek lezen en de klok vooruit kijken want het is toch maar stom zitten.

Onderweg hadden we wat file en regen maar geen Groot Dramatisch Oponthoud. Behalve dan de Hamburger spits.

En toen waren we om 10 uur ’s avonds hier. Toetje was het bij Hengelo even helemaal zat, maar aw, ze zijn allemaal wel heel lief geweest. Eigenlijk altijd wel in de auto. Grotendeels zonder tablet. Ah, de engeltjes.

Genoeg opgeschept.

Boodschappen

Gisteren hebben we boodschappen gedaan. Een zak drop en chips voor de man en mij en ik was gelukkig bij de biologische winkel. Jeej, jojobaolie, losse thee, avocado-olie, weleda-deodorant (mede handig voor de mooie glazen spuitfles die je aan het einde overhoudt), edelgist, kokosolie in glas… Fijn!

En eten. Vooral veel eten want de man en ik doen altijd het eten en de afruim als we bij mijn ouders zijn, of zij bij ons. Das wel zo sympathiek als ze opeens geconfronteerd worden met zo’n zwerm sprinkhanen die al je kastjes leegvreten. Ja, ons dat is.

Dat is wel weer leuk van de grote stad, al die keuze in raaare ingrediënten!

EN Waar zijn de beestjes!

En wat me echt zo opvalt: er zijn bijna geen beestjes. Ja, honden overal waar je kijkt maar kleine beestjes. Bijtjes. Insecten. Hommels. Zelfs op stukken waar het fluitenkruid en dovenetels vol in bloei staan is het doodstil. Ook als je van dichtbij kijkt en luistert. Raar. Het klopt niet!
Is dat overal? Of alleen in het magische eilandje tussen de industrie van Antwerpen, de Botlek, Moerdijk, een afval lekkende lozende DuPont?

EN boekjes. Heel veel boekjes!

Via Sjoukje kocht ik voor de lol een grote bundel met allerlei ebooks op het gebied van zuinig leven, gezond eten, groen, minimalistisch en georganiseerd leven.
En over god en Jezus in je dagelijks leven voor de liefhebber.

Veel voor moeders. En ja, het is echt heel erg leuk. (Ik denk dat als je hem via haar bestelt, zij er ook nog iets voor krijgt en dat is ook fijn want ze heeft een leuk blog!)

Na een tijdje is het wel veel van hetzelfde, zeker als je al een tijdje geen heel brave consument meer bent, maar dat geeft niet. Nieuwe ideeën zijn altijd fijn!

17 Replies to “Lekker winkeluh.”

 1. Ook de velden zijn stil. Een stil weiland, waar je vroeger altijd vogels hoorde. De verschraling van het platteland, zo jammer. Van die akelige paardenweiden waar vroeger prachtige kuddes melkvee liepen, met veel weidevogels er tussen. En dan de gierslangen die de nesten vernielen. Heel jammer.
  Gelukkig hebben we wel veel zoemends in de tuin.

 2. Bij ons is het wel veel zoemen, zie mijn foto op het smoelenboek. Enneuh richting Friesland komen kan ook altijd hè dan koken wij avst lekker.

 3. Hier in oost Gelderland ook nog niet veel bijen en hommels helaas. Hopelijk komen ze nog want ik heb straks wel werk voor ze in de moestuin 🙂
  Ik kom helaas weinig aan lezen toe dus laat het pakket even voorbij gaan al klinkt het wel erg leuk!
  Fijn dat jullie reis vvoorspoedig verliep, de reistijd valt me telkens weer mee.

 4. Het is veel te koud geweest de afgelopen weken. April was kouder dan maart. Toen verbaasde ik me erover hoeveel vlinders ik al zag en ik zag wel meer beestjes. Ik ben bang dat er met de vorst veel is dood gevroren. Ik zag hier gisteravond een heleboel muggen, gelukkig op tijd het raam dicht gedaan 🙂 Verder veel vogels, we hadden veel kikkervisjes. Al ben ik bang dat ook veel van die kleine kikkertjes zijn dood gegaan vanwege de kou.

  1. Hier aan de N-H kust ook honderen muggen inderdaad in de avond, ben ook bang, dat verl is doodgevroren, eerst zaten we in maart in ons t-shirt en toen in april weer ons schoongewassen winterjas weer uit de kast.
   Maar goed, voor de natuur geldt i.i.g. dat de sterktste overleven. (Survival of the fittest) en dan zullen de vlinders en beitjes vanzelf weer komen nu het eindelijk weer warmer wordt in Nl.

 5. Wij wonen naast Amsterdam maar heel veel bijen en hommels hier. Vorig jaar nog een nest in de muur van de schuur. Ook heel veel vogelgezang. Het is vrij groen hier in de omgeving, misschien helpt dat.

 6. Ik denk dat de beestjes met vakantie zijn. Bij ons in de tuin is het ook een stuk stiller en wij wonen vlakbij de bossen en het water. Leuke tip van die bundel, ik heb alleen nog niks waar ik hem ook op kan lezen.

 7. Heerlijk dat de reis is meegevallen en inderdaad als je in nederland bent is het altijd leuk om even te winkelen en drop ook dat is bij ons 1 van de dingen die we altijd kopen .Geniet lekker van jullie tijd daar.

 8. Fijn zo een voorspoedige reis. Hier aan de kust is wel wat gezoem te horen. Eén van onze katten had een flinke hommel te pakken. Gelukkig deed ie het nog en vloog hij weg zodra ik de kat had gepakt en die dus de hommel losliet. Ook wat schattige kleine bijtjes gespot en wat citroenvlinders.

 9. Gisteren bij 25 graden niks zoemends in de tuin (België), terwijl er toch genoeg paardenbloemen en madeliefjes in het grasveld staan. Bij ons in de tuin was het redelijk windstil, dus daar lag het niet aan.

 10. Ik ben net terug uit Nederland en heb ook zo genoten van het aanbod daar! Dus ik heb mijn slag geslagen en een volle tas extra mee teruggenomen. Mijn man was niet mee naar Nederland. Kom ik thuis met al mijn correct spul, blijkt hij naar de Ikea te zijn geweest en heeft me toch een zooi gekocht : / Dat heet dweilen met de kraan open! Hele fijne tijd in NL 🙂

 11. Het is zo koud geweest dat ze slapen. Al hadden wij gisteren een bij in huis. Op de volkstuin heb ik ze ook al bezig gezien. Maar dat is Noord Nederland.

Comments are closed.