Het Cadeautje voor het Broertje

Mijn kleine broertje wordt dertig. Ik weet niet of het dan nog officieel een klein broertje is, maar hij blijft vijf jaar jonger dus: klein broertje hij is.

Hij is net zo gek als ik op verjaardagen, visite en feestjes en heeft ook weinig materiΓ«le wensen. Maar wat geef je dan, als je toch iets wil geven?

Niet dat ik nu per se iets wil geven, maar ik had een goed idee.

Een tijdje terug kreeg ik een scheermes dat al langer op mijn verlanglijstje stond en herinnerde me dat mijn opa er vroeger zo een had.

Mijn opa was heel erg mijn broertjes lievelingsmens en alles wat opa ooit heeft gehad of gemaakt wordt best een beetje geΓ«erd door hem.

Toen mijn opa overleed, is het huis leeggemaakt en mijn vader heeft Het Scheermes in een van zijn drie bakken met scheermessen gestopt want om een onverklaarbare reden spaarde hij (wegwerp) scheermessen. En hij heeft er VEEL.

Ieder zijn hobby πŸ˜‰

Maar ik was blij dat hij het scheermes had bewaard. Met een zilverpoetsdoek maakte ik de gladde delen weer helemaal glimmend. Met baking soda en water poetste ik het ruwe gedeelte en toen was ie als nieuw. De scheerkwast stopte ik in heel heet water zodat de bladderende vernislaag losliet. Hij was weer prachtig wit daarna. En schoon. Mesje erin: als nieuw!

Mijn moeder diepte de scheerkan van haar opa op.

En toen had ik een prachtig cadeautje voor het broertje. Een familie-erfstuk-super-duurzaam-gratis-weldoordacht-zelfgepoetst cadeautje.

Ik was erg content met mijzelf.

Mijn broertje was dat ook, met zijn cadeau. Hij was helemaal blij om geen wegwerpscheermesjes en uit elkaar vallende scheerkwasten te hoeven gebruiken en dat het van De Opa is geweest maakte de leukheid compleet.

Dus ja, wie wat bewaart heeft soms wel wat πŸ˜‰

30 Replies to “Het Cadeautje voor het Broertje”

 1. Dat is een prachtig cadeau! Ik hou van dit soort erfstukken die je ook nog echt gebruikt.
  En: broerTJES blijven altijd ‘tjes. Ik heb er twee (beiden jonger dan ik), de oudste vd twee is m’n kleine grote broer (want hij is 1meter-dwerg), de ander is m’n grote kleine broer, want GVR, maar wel de jongste. πŸ™‚

 2. Wat een superidee! Kan me voorstellen dat je broertje hier blij van wordt. Je moet maar op t idee komen. Moeten jullie al weer terug of hebben de kids een langere vakantie dan een week?

 3. Wat een leuk idee zeg, goed verzonnen. Dit zijn de betere cadeau’s. πŸ™‚

 4. Wat een mooi cadeau!

  En… kleine broertjes blijven kleine broertjes… Ondanks het feit dat ze >1.80m zijn πŸ˜‰
  Mijn jongere broertjes zijn beiden lange slungels, maar ze blijven altijd mijn lieve kleine schattige broertjes. Het broertje van mijn vriendin ook, vooral omdat hij kleiner is dan zij πŸ˜›

 5. Geweldig leuk! Tja broertjes blijven altijd …tjes, ik heb twee broertjes en 1 grote broer. Grote broer is vrijwel precies 1 jaar ouder dan ik en de broertjes zijn 1 en 2 jaar jonger. Allemaal steken ze met kop en schouders boven me uit.
  Ook heb ik nog een zusje die blijft helemaal een ..je want zij is 10 jaar jonger. Ik ben inmiddels 53 πŸ˜‰

 6. Wat een mooi en bijzonder kado! Ik heb ook een klein (groot) broertje. De mijne is ruim 10 jaar jonger en 1.92 m. Maar t blijft mn broertje πŸ™‚

  1. Hihi, ik ben ook 13 jaar jonger dan m’n zus maar wel zo’n anderhalve kop groter. Ondanks mijn 43 lentes blijf ik haar kleine zusjeπŸ˜€

 7. Och ,Wat bijzonder dat je dit zo bij elkaar bedacht heb. Ontroerend .Vooral ook omdat ik door jou stukjes te lezen er zo ook eentje “gekregen “heb . Ik had nog zo,n roze plastieken ding waar gelukkig nog steeds de kopjes met mesjes bij te krijgen zijn. Dus geen noodzaak om zo,n duur ding te kopen.
  Zei mijn moeder laats tegen mij : Er staat nog een doos spul van je vader op zolder ,ga daar eens door. En wat kwam ik al grabbelend tegen ? Als ik jou stukje niet had gelezen had ik het misschien niets eens herkend in t, schemer donker. Wat ben ik daar blij mee . Zo,n nuttig cadeautje door te krijgen. En te gebruiken. Wat zijn en blijven die mesjes scherp .Dat scheelt scheren. Las de tip tegen roesten om het mesje goed droog te maken met een handdoek en het ding in een af gesloten glazen potje in de badkamer te bewaren . Met desnoods zo,n drooghoudzakje die je vaak in verpakkingen vind er bij in .

 8. wat een leuk cadeau. Je hebt eens geschreven waar je je schapenvachtje(s) hebt gekocht. Maar ik kan het niet terugvinden. Zou je deze nog eens willen noemen? Alvast bedankt!

 9. Wat een leuk kado. Sommige dingen zijn gewoon handig om te bewaren πŸ™‚
  Ik heb een (kleine) kadootjesdoos waar in ik dat soort dingen bewaar.

  Enne… broertjes blijven altijd klein, ook als ze groot zijn.

Comments are closed.