Borte bra, hjemme best

We zijn weer thuis! Oh, hoe heerlijk is dat.

We hebben het echt leuk gehad, leuke dingen gedaan en lieve mensen weer gezien en gesproken. De ouders van mijn vriendinnetje, mijn oud collega van mijn eerste echte baantje bij de deurwaarder en mijn broertje en familie maar liefst drie keer! En mijn ouders natuurlijk elke dag want daar logeerden we.

We hebben geen tijd gehad voor patat uit een puntzak. Waaah! Maar wel voor een tochtje door de Biesbosch met oude buren, gevolgd door een wandeling door het oude Dordrecht. En een bezoek aan Vreeken waar ik niets heb gekocht. Raar!
We zijn bij de Grevelingen geweest en uit eten met oma-oma. Mijn zoon wilde kort haar en dat heeft ie. Aw, het engeltje.

We namen alsnog het nodige mee uit Nederland: drie stepjes, een fietsje voor Fietje en een enorme zak moestuintjes van AH. Lang leve marktplaats. En oud-collega’s 😉 En buren want nu heb ik genoeg salie voor de komende -tig jaar!

salie 🙂

Toetje was de afgelopen dagen nogal een kotsend en daarna koortsig hangerig modderfokje, maar vandaag was ze gewoon een hangerig modderfokje, met te veel energie. Ja, ideaal als je zestien uur moet reizen! Maar ze kwam thuis, ze keek blij, ze zag Mowwy (Molly, de kat) en straalde en we legden haar op bed en ze ging heerlijk liggen. En slapen. Geen kik meer.

wachtend op de boot was er een mooie regenboog

Supersympathiek, als ze zien dat je een kind bij je hebt, mag je vooraan in de rij en parkeren op de boot bij een lift.
Een paar jaar geleden bij 25 graden was dat toch wel heel fijn, net als dat we niet met vier kinderen tussen rijen parkerende auto’s hoeven heen te lopen op deze manier.

En toen waren we om half 1 weer thuis. Zalig. Het ruikt naar bos buiten. Het is doodstil om ons heen. De kinderen gingen gelijk als engeltjes liggen pitten. De lucht is kraakhelder, in tegenstelling tot in Nederland waar de zon en maand constant versluierd waren. (laat Geert het maar niet horen).
Ons huisje ruikt naar vakantiehuisje en voelt als een vakantiehuisje. Zo heerlijk zen en leeg en fijn. En dat bed, dat gaat straks zo enorm belachelijk zalig liggen. Het is koud. Aangenaam fris.

Morgen de auto uitruimen, een pakketje met Typisk Nederlandske Ting maken voor de buren die op de katten pasten en zelfs ongevraagd voor de plantjes hebben gezorgd. Daarna een enorme berg boodschappen doen en dan zijn we weer helemaal thuis.

Het gewone leven: woohoo! 😉

15 Replies to “Borte bra, hjemme best”

 1. Oost, west, thuis best! Dit is de zoveelste bevestiging dat jullie in Norge helemaal zijn geaard. Wij waren ook paar dagen weg en zodra we Nederland uit zijn valt het me altijd op hoe dicht we hier(zeker in de randstad) op mekaar wonen. Zouden we daarom ook zo gejaagd leven?

 2. Thuiskomen is het mooiste van weggaan.
  Zo te lezen had toetje last van heimwee, ze was er letterlijk ziek van.
  Ik had trouwens niet verwacht dat het verschil met Noorwegen zo groot was.

 3. Fijn dat jullie zo’n leuke week hebben gehad en nu weer lekker thuis zijn. Die moestuintjes van ah vind ik geen succes. De eerste keer wel, de andere twee keer niet. Ligt aan die potjes. Die gaan schimmelen. Dus gratis advies van mij 😉 plant de zaadjes in andere potjes.
  Ik heb trouwens een zak vermiculiet staan (Makkelijke Moestuin) en dat spul is ideaal om voor te zaaien. Je kunt het eindeloos hergebruiken. Geen idioot grote zak en het weegt niks.
  Wij hebben gisteren fruitstruikjes in de tuin gezet (braam, druif, besse, kruisbessen, frambozen) en een laurierstruikje. Krijgen we deze week weer vorst 🙁 Ik ga de druif en de laurier maar lekker inpakken voor de nachtvorst.

  1. Ai, wij hier ook net vanalles in de brond gezet….
   Fijn moment om dan weer gewoon lekker thuis te komen he, dat heb ik als we de snelweg afdraaien… de rust. Heerlijk.

 4. Fijn dat jullie het zo heerlijk hebben gehad en een goede terug reis hadden . En thuis komen is altijd het fijnste wat er is en dan nog nagenieten met alles wat je hebt meegenomen is ook leuk.

 5. Heerlijk iedereen weer even gezien en dan weer fijn thuis. En je zoon met kort haar! Dat zal wel even wennen zijn …

 6. Thuiskomen is het fijnste van alles. Fijn dat jullie een mooie week hadden.

 7. Wat heerlijk!! Hier nog 1 maand en iets meer dan een week te gaan voordat we naar NL vliegen! Zoveel zin in!

Comments are closed.