Een dag uit duizenden.

Toen we het gisteren lekker een beetje laat zaten te maken, kwam er opeens een Fietje naar beneden. Ik kon nog net wegduiken en zo doorrollen naar de keuken om een dweil te halen. Jeej, Kotsfest 2017!

Twee sets beddengoed in de was, Fietje bij ons in bed. Fietje vervolgens de rest van de dag als een bleek vaatdoekje op de bank en nog geen slokje water bleef erin.

Ik begon om 9 uur met het opruimen van de keuken. Zo irritant als er dingen op open planken staan wegens ruimtegebrek! Uiteindelijk was ik tot 1 uur bezig. Was wel het hele huis strak, schoon en rommelvrij en de kasten uitgemest maar hehe, poe poe! Wat een bende. En het was zo netjes toen we naar Nederland vertrokken.

Vervolgens was ik tot 3 uur bezig met de was.

Kwam erachter dat Toetje die op de boot even met mijn telefoon had zitten spelen, vermoedelijk de verbinding met internet heeft aangezet, a 60 kronen per verstuurde mb. En toen werden gelijk de filmpjes die ik had gemaakt verstuurd. Geen idee hoe ze het deed want je moet op dek 7 een code halen ervoor. Hoe ze dat die baliemevrouw duidelijk heeft weten maken….

Ai. Dat is wel heel veel geld voor een niet slapende draak van een dreumes die effe d’r klep houdt.

(mijn telefoon doet het weer! het gekke is dat de telefoon van de man wel oplaadt aan mijn snoer, maar mijn eigen telefoon niet. daarom verdacht ik het snoer zelf niet. ik kwam erachter toen ik een e-reader ermee wilde opladen die het ook opeens niet meer deed)

Toetje is sjacho. Al sinds ze vorige week woensdag ziek werd en aardbeien en frambozen uitkotste. Die lust ze nu niet meer. Dat is wel lekker goedkoop.
Vanmorgen gooide ik een restje chips weg. Ik vroeg me al af waarom ze zo lekker rustig bleef zitten op het aanrecht. Die zat dus lekker de taaie chips uit het eetafvalbakje te kanen.

De jongen liet zijn nieuwe stepje in de bus liggen. Å nei å nei.

De slungel stootte haar teen waarna haar halve nagel eraf lag.

Toen we thuis kwamen van een frisse neus had de man alvast getracht een biertje in te schenken.

Er stond iets te veel druk op de fles. Dat schuim aan het dak hangt daar normaliter niet.

Nou ja, had ie weer wat voor op facebook.

De rest heeft ie veiligheidshalve buiten opengemaakt.

In mijn mooie schone frisse keukentje.

Gelukkig had ik net een half uurtje geleden de vloer gedweild. Ja, echt.

Nou dan maar een paar kiekjes van onze wandeling. Maar dat was maandag.

P.s. Ik was vergeten te vertellen dat ik een aanmaning kreeg voor de årsavgift, de wegenbelasting, van de auto. Ik wist dat hij in maart of april zou komen en dacht dat ik een machtiging had verleend. 27 euro was best duur voor een ongelukkige kombinasjon van nota niet ontvangen + geen machtiging gegeven. Pokke!

24 Replies to “Een dag uit duizenden.”

 1. Je hebt weleens van die dagen….. Dan gaat een koud biertje er best in, maar om nou je schuimkraag van t plafond te moeten schrapen 😂
  Morgen gaat het vast beter

 2. Oh boy, je net opgeruimde en gepoetste keuken…….proest!!
  Een net kortgeknipt koppie heeft je zoon nu. Al vond ik dat lange haar ook erg leuk bij hem.

 3. pppfffff ik kom even niet meer bij……dat schuim!!!! En ja, dat gebeurt altijd als je net je vloer hebt gedweild. Hopelijk is het nu wel over met het kotsfestijn en de rest van alle minder leuke dingen.

 4. Sorry hoor…maar moest wel erg lachen 🙂 Vooral dat schuim aan het plafond. Weer erg leuk geschreven en dan die titel 😉 bracht mij zeker op het verkeerde been.

 5. Je hebt van die dagen.😆dat schuim aan het dak hangt er normaliter nie’t 😂😂

  herken je knul niet meer.. ☺zonde van zijn step nou ja kunnen opa en oma weer wat geven..

 6. Gelukkig gebeurt het bij jullie nu ook, in plaats van Noorse Kerstbubbels in onze keuken.
  Toen werden gelijk de keukenkastjes en de toog meegenomen.
  Nou ja, was het weer eens goed afgelapt. 😘😘

  1. Nou ja, het is niet dat hier de tafel, de stoelen, de koelkast en de keukenkastjes werden ontzien, hahaha.
   Je moet de dingen positief bekijken ja.

 7. Whaaah, Sorry, bijna slap van het lachen hier !! Terwijl het natuurlijk niet zo lollig is voor jou, maar het staat er weer zo lekker droog 😉 Kotseritus is nooit leuk en schuim verwacht je ook ergens anders dan op je plafond. En die nagel er half af, jakkes. Het beste met alles!

 8. Echt een dag met een gouden randje…..
  Maar dus niet ziek van de heimwee, Toetje, maar echt ziek. 🙁
  Ik moest denken aan het beddengoed dat je onlangs wegdeed.
  Sterkte er mee, meer kan ik niet voor je doen.

  1. Haha, dat redden we prima gelukkig.
   Het was eerst Toet, toen Fiet. Het einde van de was komt in zicht. Voor nu, haha

 9. Wat kan jij toch geestig schrijven. Ik geniet altijd van je verhalen!

  Hartelijke groet, Noor

 10. Gelukkig komt er een morgen en is het hopelijk voorbij! Maar wat heb ik weer heerlijk kunnen lachen om jou stukje. Het besef dat het niet alleen bij ons soms zo enorm tegen zit. Dat het water langs de muren naar beneden stroomt. Want iets met een falende net geïnstalleerde thermostaat knop op de radiator op zolder. Lekker langs de nieuwe isolatie en plafonds. Om vervolgens na de klus er achter te komen dat het bad niet meer doorloopt en we daar ook in moeten douchen. Na het weghalen van het bad erachter komen dat het sifon compleet is ingestort en dat de nieuwe 3mm te hoog is. Dat er in de winkel ook geen lagere meer te koop is want ze hebben de productie lijn. Aangepast. Dus nu past het bad niet meer terug. O boy. soms heb je gewoon van die dagen.

 11. Leuke foto’s! Wat worden je kids al groot zeg. Altijd fijn om weer thuis te zijn, zeker daar.
  Lycka till zou ik zeggen, maar dat lukt wel.

 12. oeiiii, ik geloof dat je niet blij was met én dochter én het biertje. Succes ermee. En beterschap voor je lieve kleine.

Comments are closed.