Huistoer: woonkamer

Oh ja, dat was ik aan het doen. Een huisjetoer. (En dat bier, moet ook nog gebotteld.)

Hier de hal. (inmiddels is ie helemaal anders, de schoenenrekken en trofast kasten zijn weg en ik heb een grote ladenkast in plaats ervoorΒ  gezet.) Nog meer ruimte!

En hier de keuken.

We hebben een fijne woonkamer. Mooi uitzicht, veel ruimte en heel veel licht. Het enige nadeel is dat groot ook betekent ‘veel te verwarmen’ maar daar doen we niet moeilijk over.

Er is een dubbele deur naar het balkon, de deur naar onze slaapkamer (we hebben een gelijkvloerse bejaardenslaapkamer), een schuifdeur naar de keuken en een deur naar de gang.

De bank kochten we in november voor 400 euro. Is van een Deens merk waarvan ik de naam vergeten ben, maar we zijn er erg blij mee.

De tafel is een tijdje weg geweest, maar ik heb hem toch weer in elkaar geschroefd. Ik kan niet zo goed zonder salontafel. De man klaagde ook. En bovendien stootten we onze hoofden tegen de lamp.

Speelgoed staat achter de bank:

(update: de enorme tafel is toch weg, ik heb een kast van boven neergezet waar ook onze LP’s en boeken in konden) Bonus: we luisteren vaker een plaatje.

In de kasten achter de bank staan cd’s. Ja, helemaal vol. We luisteren eigenlijk weinig cd’s meer. Overdag vind ik het vaak te onhandig, de kinderen verstaan mij niet meer en andersom en ’s avonds kijken of luisteren we vaak iets via internet.

en van vloeroppervlak πŸ˜‰

In de vitrinekasten woont modelbouwspul van de man. Een hobby die ook al een tijd stil ligt maar dat komt omdat Toetje altijd bij hem in slaap viel. Dat moeten we ook eens anders gaan doen want ze loopt steeds vaker om half 10 nog de clown uit te hangen en de avond te vergallen πŸ˜‰

De houtkachel is een beetje saai. Als we zelf een nieuwe betalen, betaalt de eigenaar van het huis de installatie. Hmmm. Moeilijk, moeilijk…

Mijn planten staan nu op een andere plek omdat ik dacht dat het te licht voor ze was. Het zijn schaduwminnende planten.

Kaarsen brand ik tijdelijk niet.De combinatie brandende kaars in iele kandelaar + kat + houten huis vind ik te riskant. Bovendien, zo gezond is het allemaal niet. We zien in oktober wel weer verder πŸ˜‰

Het vloerkleed staat nu het zomer wordt (haha, fokking 2 graden buiten en tot begin juni niet warmer dan 10 graden) opgerold beneden.

Dus. Eigenlijk best saai!

14 Replies to “Huistoer: woonkamer”

 1. Saai valt wel mee, hoor. Ik zie vooral ruimte en een practische indeling, daarbij het wordt nu zomer dus leef je toch het grootste deel van de dag buiten πŸ˜‰

 2. De link naar je hal doet het niet. Tis zo leuk bij jou binnen kijken dat ik die hal ook graag wil zien. Wat je van de week schreef over die airfryer bij Huisvlijt. Heb je helemaal gelijk in. Die post kwam me goed uit en ik ben er uit. Ik hoef hem niet πŸ™‚
  De vaatwasser is echt helemaal super. Ben er zo blij mee. Al dat gekook en een open keuken vol met afwas dat me de hele tijd staat aan te staren vond ik geen inspirerende combi. Heb gisteren bij de a.ction wel twee milieuvriendelijk keukenreinigers gekocht die ongelooflijk lekker ruiken. Dat inspireert weer voor het schoonmaken. En nu ga ik de vaatwasser uitruimen.

  1. Leuk om te lezen! Heb dat ook hoor, het is echt demotiverend om constant je keuken vol met zooi te hebben en dat heb je als je zoals wij veel staat te prutsen daar.
   Zeker als je aanrecht vol in het zicht staat overal!

   1. Ja, ik zie het. Wat een grote hal hebben jullie!
    Tja, zo’n krik. Ik zou er geheid tegenaan lopen ’s nachts want ik ben zo ongeveer blind in het donker. Ik heb -10 en zet geen bril op als ik naar het toilet moet ’s nachts. Met mijn slaperige hoofd moet ik soms met mijn handen langs de muur om te weten waar ik zo ongeveer ben als ik de deur van de slaapkamer zoek. Gelukkig hebben we op de overloop een bewegingsmelder zodat ik veilig op het toilet en weer veilig in bed terecht kom πŸ™‚

 3. Ik vind je kachel juist mooi! Maar eromheen wel een beetje saai. Zit het hem daar niet in?

  Groetjes Jacqueline

  1. Dat vond ik nu ook. Misschien is ie saai omdat er geen vlammen te zien zijn? Of kijk ik niet goed?

   1. Op de foto lijkt het wel groter dan het is. Is gewoon een beetje loze ruimte. Nou ja, das prima.
    Maar inderdaad de kachel is dicht. Saai.

 4. Heerlijk opgeruimd en netjes, leuk zo een inkijkje. Je keukentafel vind ik nog steeds het mooiste….maar dat komt door het uitzicht, zo mooi!

Comments are closed.