Alleen huishouwen.

De man staat op een beurs in Zweden en moest dus een hele week weg. Hij moet erheen rijden, de boel opbouwen, twee dagen praten (arme man), een dag afbouwen en oh ja, terugrijden. Negen uur lang!

Ondertussen maken wij het hier extra gezellig met zijn allen. Dat proberen we tenminste 😉

Van ’t weer moeten we het de afgelopen tijd namelijk niet echt hebben.

Dit was om kwart over tien ’s avonds. Heerlijk he, die lange avonden…

Hoe voorkom je dat je helemaal gaar bent aan het einde van de week?

Neem de tijd en begin op tijd

Als we samen zijn, hebben we in twintig minuten de lunchtrommels gemaakt, de kinderen gevoederd en gekamd en op de bus gezet, koffie gemaakt en de keuken weer netjes.

Ik doe veel dingen rustiger aan. Ik sta een half uurtje eerder op en heeeeel…. op…. het….. gemakje…. doen we de dingen. Ik lees nog even voor of de kinderen spelen wat voor ze naar de bus gaan. Super relaxed!

Ook met het avondeten begin ik eerder. Overdag weet ik al wat we gaan eten ’s avonds. Superhandig!

Bereid voor

Het avondeten, de lunchtrommels, de was en andere dingen die je moet doen. Haasten met vier kinderen in je kielzog is dramatisch. Net als een schone broek zoeken in een wasmonster als over vijf minuten de schoolbus komt. Zonder iets Essentieels komen te zitten. Boodschappen moeten doen. Moeten, das altijd vervelend.

Vrijdag haalden we een Enorme Hoeveelheid boodschappen en het is goed dat het hotel van de man nabij een Lidl is zodat ie de auto kan aftoppen met Billige Matvarer. (waarom wonen we niet in Zweden! Ik ♥ de Lidl! Oh ja, omdat Zweden Noorwegen niet is)

Zorg ook goed voor jezelf

Suiker, tarwe en alcohol maken prikkelbaarder en vermoeid. Wel, mij wel. Dat eet en drink ik niet. Niet nooit niet, maar zeker nu niet

Geduld

De eerste keer dat de man weg was, was Toetje echt compleet in de war. Heel zielig en vreselijk vermoeiend voor iedereen. Toen hij terug kwam heeft ze een half uur aan hem vastgeklampt gezeten. Geduld bewaren is niet makkelijk maar het verliezen lost ook weinig op. Integendeel.

Laat gezond eten iets losser

Ik heb echt geen zin in gedoe aan tafel. Dat heb ik nooit, maar in mijn eentje lijkt het twee keer zo erg.  Dus aten we zalmfilet in filodeeg, worstjes met zelfgemaakte friet en zelfgemaakte pizza. Wel steeds met een berg gesneden groenten vooraf en lekker mindless bij een kinderfilmpje knagen ze een verrassende hoeveelheid ervan weg.

Bak wat, maak wat, iets met aandacht

Zo gek is dat. Als ik eerst met ze naar buiten ga, ga tekenen, koekjes bak of op de trampoline ga springen, zijn en blijven het engeltjes. Zeg ik dat ze me eerst effe met rust moeten laten, dan blijven ze drammen en zeuren en vervelen en is niets meer leuk, ook daarna niet.

Heb een leeg huis

Huishouden? Ha-ha-ha.

Ik maak de slaapkamers weer netjes ’s ochtends, stofzuig af en toe maak natuurlijk veel eten maar dat is het wel. Veel meer is er ook niet te doen.

Ja, was. Was. Was. Was.

Dus heb ik de tijd om de tijd voor dingen te nemen, aandacht te geven en rustig aan te doen. Heerlijk relaxed!

En om, hehe, de gang op de ruimen. Dat is eigenlijk een flauw surrogaat voor ’s mans garage want die heeft hier niet. Zelfs met kastjes open is het nu nog zen. Zo fijn binnenkomen nu!

Maar ik ben wel blij dat ie er morgen weer is! Wij allemaal natuurlijk 🙂

12 Replies to “Alleen huishouwen.”

 1. Alles in rustig tempo aanpakken, met aandacht, en zaken voorbereiden. Daar kan menigeen van leren , ik ook.

 2. Haha vooral dat knagen voor de tv is iets dat wij altijd doen als de man van huis is. Ik kook dan makkelijker en de jongens mogen dat voor de tv opeten. Vinden ze het toch leuk als papa er niet is en ze eten gewoon hun bordje leeg zonder dat het gedoe is aan tafel. Win-win situatie. Fijn als hij morgen weer thuis is.

 3. Hoi Gerlinde,

  Wat een leuk blogje weer. Ik lees al jaren stilletjes mee en geniet van je blog. Zelf ook een aantal jaren in het buitenland gewoond met jong gezin. Vaak herken ik mijn eigen aanpak en ideeën als ik je stukjes lees! Inspirerend om te zien dat er meer mensen zijn die kiezen voor tijd met/aandacht voor de kinderen, zo duurzaam mogelijk leven, enzovoorts!
  Ik ben wel heel benieuwd naar jou/ jullie eetpatroon. Wil je hier eens een blogje aan wijden? Wat eten jullie zoal? Ik werd getriggerd door deze blog toen je schreef dat je weinig suiker, tarwe en alcohol neemt. Ben zelf ook altijd veel bezig met gezond eten en maaltijden klaarmaken voor het gezin… dus altijd leuk om te lezen hoe anderen dat doen.
  Veel plezier samen dit weekend, lekker weer compleet 😉
  Geniet ervan!

  Groetjes Janske

 4. Goed geregeld zo. Wat aandoenlijk van toetje 🙂 Dat zal zijn vaderhart stiekem goeddoen.

 5. Het is wel duidelijk dat jij een heel zwaar leven hebt! In Nederland hoeven de meeste ouders slechts vier keer per dag hun kinderen naar school te brengen of halen. Véééél relaxter dus.

  1. Dat scheelt heel veel ja. Daarentegen zijn ze hier weer veel vroeger uit school. 1 uur, 2 uur, 11 uur, 1 uur en 2 uur. En ter compensatie duurt de zomervakantie twee maanden, haha. Maar het is wel een verademing met het gejakker in Nederland, dat is zeker zo!

 6. Die foto’s doen me denken aan zo’n film die zich in IJsland afspeelt waarin iemand vermoord wordt. Wel heel sfeervol. En dan is het binnen extra gezellig.

Comments are closed.