recept, de barnehage, in de zee en kartoffeln

Zo spannend voor Fietje: morgen gaat ze kijken op de barnehage.
De man is vanavond naar de ouderbijeenkomst geweest. Het klinkt geweldig: ze eten suikervrij, zijn heel veel buiten en hebben en grill-hytte met echte vuurtjes enΒ  de kinderen slapen buiten.

Och ja. Pasgeleden kwam de oudste thuis met een schietschijf met een rondje in de roos, ze had gewonnen met luchtbuks schieten. Op een kinderfeestje πŸ˜‚

Had ik dat al verteld?

Reageren? Reacties lezen?

Oh en niet iedereen weet het, maar als je je geroepen voelt te reageren of reacties wil lezen, dan moet je op het onderwerp klikken. Ik ben te lui om uit te zoeken hoe ik dat aanpas.

De reacties van mijn blog zijn namelijk superleuk en nuttig πŸ™‚

Woensdagshiddag

We gingen nog even het bos in. Maar het regende. Keihard. En toch waren er muggen. Keiveel. Dus gingen we weer naar huis. Koffie drinken. Film kijken. Regenachtigewoensdagmiddagdingen doen.

Weinig doen ook, want ik was een beetje moe.

Ik maakte amandelmelk. Fietje kwam vragen wat ik daarvoor had doodgemaakt. Ik moest heel hard lachen.

Ik moet toch nog eens uitleggen hoe dat zit. Zeker met melk gemaakt van noten.

Vanavond gingen we nog even naar het strandje. Ik had de kachel iets te hard opgestookt. (het was 11 graden joh, effe de kou eruit!)

We dachten allemaal dat het vast erg lekker weer was ofzo omdat het binnen zo heet was, denk ik.

In elk geval, wat begon als wat onschuldig gespetter ontaarde in…. een heleboel wasgoed, maar frisgewassen, rozige kindjes na afloop.

nog een klein filmpje een bakje thee…. en dan opzouten

 

Kartoffeln! Jah!

Van de mensen die in het huis naast ons vakantie vierden, kregen we nog drie kilo aardappels die ze niet mee terug wilden sjouwen. Superaardig!
Ik denk dat als ik er iets Indonesisch mee maak, ik zelfs de man nog wel aan de erpels kan krijgen. Of weer die roti, want die was lekkah!

Veganistiese kaas

Blogvriendin VeggieMo stuurde me het onderstaande recept, voor mensen die ‘kaas’ zonder melk willen maken. Gebaseerd op een recept van Vegetus.

Je hebt om te beginnen een glazen schaal nodig die je in een pan kunt hangen. In de pan gaat wat water, het is de bedoeling dat je de kaas stoomt om te garen.
270 ml water
165 gram rijstbloem (echte bloem van rijst, geen babypap rijstmeel want dat mislukt)
110 gram neutrale kokosolie
2 theelepels zout
Versgemalen peper naar smaak
3 theelepels milde mosterd
3 grote theelepels appelazijn (ik heb Nederlandse theelepels, die klein zijn en een paar van een grotere variant, ze zijn niet zo groot als peuterbestek)
2 eetlepels edelgistvlokken
Mespunt kurkuma (voor de kleur en het is ook nog eens heel gezond)
Smelt de kokosolie, maar laat het niet warm worden. Doe alle ingredienten in een kom en mix met de staafmixer. Giet het dan in de glazen schaal en zet die op de pan met water. Doe er een deksel op. Zet de pan op het fornuis, laat het water in de pan aan de kook komen en zet dan het vuur laag. Evt. af en toe wat condens onder op het deksel weg gooien. Laat ongeveer 40-45 zachtjes koken. Dan van het vuur, glazen schaal met de kaas op een doek af laten koelen. Officieel moet het daarna een nacht in de koelkast om nog verder op smaak te komen. Ik doe daar niet aan, het is meteen lekker.
Zo en straks lekker slapen.

12 Replies to “recept, de barnehage, in de zee en kartoffeln”

 1. Haha wat zullen die lekker slapen πŸ˜‚ in het water met 11 graden, brrr. Hier ook heel de dag regen regen regen. Best lekker vind ik, na al die warme dagen hier.

 2. Klinkt zΓ³ leuk, de barnehage!
  Veel beter dan de peuterspeelzaal hier… Daar vinden ze het al heel wat om in de regen een keer naar buiten te gaan ;).

 3. Wat leuk voor Fietje!!!!!
  Hier is het al weken mooi weer (sorry) . Lees: rond de 20 graden en veel zon. Elke dag duiken we even in een meer (wel fris hoor). Morgen schijnt de regen weer te komen. Zeker welkom voor de bomen en planten, want jeetje, wat is het droog.

  1. Ik ben heel blij voor jullie met de zon. Hebben jullie volgens mij allemaal hard nodig. Houd hem maar hoor, als je hem nodig hebt :-*

 4. Tjee, is dat Fietje alweer zo ver dat ze naar ‘school’ mag. (Tied vliegt) wel spannend voor d’r. (en voor jullie beiden ook natuurlijk)

 5. Echt vikingbloed bij jullie πŸ™‚
  Die plantaardige kaas maak ik vaak met mosterdzaadjes of komijnzaad of met wat gerookte paprikapoeder. Net wat je lekker lijkt.

 6. Lekker die roti die ga ik zeker proberen in de vegetarische variant. Gisteren was het hier ook zo koud (Brabant) maar vandaag is het weer een stuk beter en af en toe zon. Vanavond onweer voorspeld, ben ik wel blij mee want net een nieuwe tuin en plantjes !
  Leuk zoveel waterpret ondanks het koude weer!

 7. Ja die roti was zeker “lekkah”, ‘k heb jouw recept gebruikt en de bodem van de pan werd zo ongeveer leeggeschraapt.
  Bedankt, ik ga het zeker nog es maken.

 8. Mochten jullie nog eens zelfvoorzienend gaan leven dan is het toch handig als dochter een eland kan omleggen.

Comments are closed.