Kleding voor de barnehage + meevallers + leeslinkjes

Meevallers: ze zijn fijn. Het zijn geen echte onverwachte meevallers maar toch fijn!

Schoenen

Een paar schoenen mag ik gratis terugsturen waarna ik mijn geld terug krijg. 90 euro. Ik had ze gekocht met het idee er minstens een jaar of vier mee te kunnen doen en na twee maanden kon mijn voet door de zool naar buiten kijken.

Energiekosten

En bijna de helft van onze energiekosten krijgen we binnenkort terug. Wij betalen alles maar er is een aparte meter voor het kelderappartement en bijna de helft van de stroom is daar verbruikt. De eigenaar verrekent dit met ons. 850 euro zo ongeveer.

Dat deden we netjes aangezien we tot voor kort ook kookten op electriciteit, gebruik maakten van de warmtepomp en de droger.

En oh ja, het is hier soms best koud. Zoals nu. 11 graden. Maar omdat het niet waait voelt het best lekker. Ja, je stelt je eisen van goed weer wat bij he ๐Ÿ˜‰

Heel de dag vette regen en dikke mist, uvanlig veel neerslag en een flink gevaar voor aardverschuivingen door die neerslag. Een beetje zoals op kerstavond. Pluspunt: 12 uur meer daglicht!

Ja dat wou je toch?
Ja, ik vind het hier heerlijk. En liever dit dan 25 graden. Maar zoals gisteren 17 graden, een klein briesje en een blauwe lucht… tja, dat is toch ook wel erg fijn!

het oude bootje had wel een erg dapper boegbeeld….

Ter compensatie van deze meevallers, kwam de oudste terug met haar regenbroek van school, die nog tot haar knieรซn komt. Tijd voor een nieuwe! Idem met die van de jongen die ook na een halve week zijn regenjas met fleecevoering al had kwijtgemaakt.
Als Toetje bukt, knallen de knoopjes van haar rompers open. Fietjes een na laatste legging wordt vitrage.

helemaal gelukkig omdat ze ging kennismaken op de barnehage

En dan het lijstje van de barnehage. Oei! Ze zijn veel buiten en niemand wil diepgevroren kinderen of overgekookte kindjes terug. Dus hebben ze nodig:

 

 

 

 

 

 

Winter.

 • Wollen ondergoed
 • Wollen trui of fleece
 • Wollen sokken
 • Muts over de oren
 • Cirkelsjaal
 • Wanten
 • Joggingbroek
 • Wollen maillot/broek
 • Pantoffels / binnenschoenen
 • Zachte regenkleding
 • Winterpak
 • Laarzen met wollen zool
 • Cherrox (dikke regenlaarzen)
 • Winterschoenen
 • Ski’s

Zomer:

  • Zonnehoed
  • Hoofdband
  • Sandalen
  • Sportschoenen
  • Regenpak
  • Regenkleding
  • Laarzen
  • Sokken
  • Muts
  • Broek
  • Trui
  • Ondergoed
  • Winddichte jas
  • Korte broek

 

Want echte turglede (wandelpret) begint bij goede kleding ๐Ÿ˜‰

Ik hoop dat ze zich niet helemaal kapot gleden! Merde wat een lijst.

WANT DIT IS ALLEEN NOG MAAR HUN WISSELKLEDING! De kleding die ze als reserve moeten hebben hangen op de barnehage.

Ik ga een mooi lijstje maken met wat ze allebei nodig hebben en bekijken wat ik nog heb. Dat gaat in de reserve op de barnehage.
Gelukkig heb ik nog twee maanden om van alles bij elkaar te kringlopen en heb ik een aantal dingen met het oog op de toekomst al eerder meegenomen bij de kringloop.

Als de kasten hier helemaal ‘leeg’ zijn maak ik een inventaris van wat ze voor de winter nog nodig hebben.

Auto part 33, 1/3

De man heeft de auto bijna dichtgelast. Hij ruilde ons oude bootje voor een oud lasapparaat en omdat ie weliswaar niet in de lasvlam (?) keek maar ook geen kap voor had werd ie vannacht wakker met gruwelijk pijnlijke lasogen.

Na wat paracetamol, onorthodoxe huismiddeltjes en gefoeter mijnerzijds ging het wel weer. Vooral dat gezeur van mij hielp erg goed ๐Ÿ˜ต

Nou ja, in elk geval hierbij nog wat leesvoeah!

(wil je de link in een nieuw tabblad? Druk dan tegelijk op control + je linker muisknop)

Slecht gedrag bij kinderen is een signaal, geen belediging.

Kinderen hebben ook gevoelens en emoties. Die ze uiten. Soms niet altijd op een even wenselijke manier voor de ouders maar het gedrag is een uiting van een probleem, niet de oorzaak. Mooi en duidelijk stuk!

Hoe leef je minimalistisch met kinderen?

Waarom ervaringen veel betere investeringen zijn dan spullen

Koopverslaving, herkenbaar?

Dankzij de overheid meer mensen in de schulden

ย Een betalingsachterstand is dikwijls niet meer te herstellen, hoe zeer mensen dat in het begin soms nog proberen. Want binnen de kortste keren is die achterstand praktisch verdubbeld vanwege incasso’s en boetes. Dan komen ook andere betalingen in het gedrang en breidt de achterstand zich uit naar de overige vaste lasten. Onoplosbaar dus en dikwijls in een mum van tijd, pakweg een paar maanden, beland je als het ware in een fuik.

Te triest toch. Zorgverzekeraars zijn wat dat betreft echt ernstig, bijvoorbeeld. Als je ziet wat je 10 jaar geleden betaalde in het ziekenfonds en nu, dan zijn zij toch degenen die wel enige coulance mogen verlenen!

De beste behandeling voor borstkanker = geen behandeling?

De mythe van de ethische winkelaar

Fvck kinderschoenen!

Gewoon een grappig stukje van een vieze chaoot turned magically tidy woman.

Tieners en hun privacy moet stoppen (in elk geval op het net!)

Pl*urt op met je schiet op, ouders.

Gratis of bijna gratis dingen voor in de zomervakantie

 

20 Replies to “Kleding voor de barnehage + meevallers + leeslinkjes”

  1. Ze zijn van 12 tot 3 buiten. Of meer, maar in elk geval zo lang.
   Maar zo lief, de eerste weken zijn ze binnen om elkaar te leren kennen. Alles lekker veilig. Ze starten ook allemaal tegelijk.
   De kleintjes komen eerst. Dan de groten.
   Als kindjes hier bang zijn ofzo, mogen papa en mama gewoon blijven. Weggaan en ‘daar komen ze wel overheen’ terwijl het kindje huilt wordt niet aangemoedigd.
   Of we alvast foto’s van de leidsters kunnen laten zien de komende tijd ๐Ÿ™‚
   Er is ook een groep die is alleen maar buiten, haha. Die mogen alleen naar binnen als pa en ma komen om ze op te halen geloof ik.

 1. Lieve Valhalla!
  Heerlijke foto’s weer.
  Leuke links ook allemaal! Heb ze allemaal gelezen en ervan genoten, inspirerend!
  Dankjewel! And have a good weekend!

 2. Wat een lijst! Gelukkig voor een goede zaak. Ikzelf doe niet aan dubbele dingen (hier ook een lijst). Ik sleep me elke dag een breuk๐Ÿ˜‰. Alleen een gevoerde regenbroek heb ik dubbel. Die had ik ergens goedkoop opgeduikeld. Succes met je speurwerk.

 3. Volgens mij staat je huis in deTelegraaf van vandaag. Over Hollandse Nieuwe die aan land gebracht wordt.

 4. Flink lijstje, maar dat toont wel dat je kinderen op een goede plek zitten. Ze worden blijkbaar goed verzorgd.
  Op het werk heb ik een extra regenpak liggen, dat is wel heel erg handig. Als ik ’s morgens met goed weer op de fiets ga, kan het er ’s avonds weer heel anders uitzien.
  Bedankt voor de links met interessante onderwerpen. Vooral die over borstkanker, daar kan ik het wel mee eens zijn.

  1. Daar ben ik blij om. Kan natuurlijk begrijpelijk heel gevoelig liggen, zulke dingen.
   Blijheid, je veilig voelen en samen zijn, zijn wel de kernbegrippen op barnehages.

 5. Welke maar heeft Fietje? Ik heb nog een mooi winterpak liggen. Donkerblauw en heerlijk warm. Gok dat het maat 104 is als ik de grootte inschat. Als ze het past stuur ik het naar je op. Ligt hier niks te doen dus hoef er ook niks voor te hebben, ook geen verzendkosten.

  1. Fiet heeft 116, maar die andere groeit rap in die maat, plus dat zulke pakken iets ‘oversized’ moeten zijn om goed over laarzen heen te passen.
   Ik zou het heel graag van je overnemen. Mits ik je kan blij maken met Noorse chocola als dank ๐Ÿ™‚

   1. Ik stuur hem naar je op! Hij is dan denk ik voor je jongste al voor deze winter: want wellicht is hij zelfs nog wat kleiner dan ik dacht. Hij leek groot maar toen ik naar de beenlengte keek valt dat toch wel tegen.
    Wil je je adres aan mij mailen?
    Verhoevenaverhoevena@gmail.com

    1. Wil je mij nog even een berichtje sturen? Dan kan ie op de post ๐Ÿ™‚

 6. Dat is nog eens een lijstje. Wel goed om te zien dat ze dit nodig hebben want het betekend dat ze lekker veel naar buiten gaan….kan nederland nog iets van leren. Als het regent dan blijven ze binnen op school.

 7. Vinden alle kinderen het nu echt leuk om zoveel buiten te zijn? Mijn zoons waren meer binnenkinderen. Wat niet zo heel gek was omdat ze zo vaak ziek waren toen ze klein waren, dat ze zich binnen prima konden vermaken.
  Maar het is vast ook niet te vergelijken. Opgroeien in een woonwijk of fikkie mogen stoken.

 8. Lasogen hebben is zielig hoor.Doet me denken aan een vriend die jaren later nog moest huilen wanneer hij vertelde dat z.n vrouw medelijden met hem had. Hij was na het aanzien van haar eerste heel zware bevalling best gaan feest vieren. Toen hij de volgende dag met rode oogjes bij haar kwam,z,n beste doende om z,n kater te verbergen,vroeg ze vol medelijden ,heb je zulke lasogen liefje.Hij voelde zich zo beschaamd na al de pijn die zij door staan had.
  I

 9. In Papendrecht op de Meent zit nog alleen deze week een Outlet winkel van Perry Sport. Heel veel wintersportartikelen tegen dumpprijzen met o.a. 100% merino wollen ondergoed (broeken voor 2 euro en longsleeves voor 5. (Misschien leest oma mee en anders geef je een hint).

 10. Gelukkig krijg je geld terug van de energie dat komt goed uit met zo een lijst van de barnehage. Interessante linkjes ๐Ÿ™‚

 11. Dat is een flinke lijst .. maar het klinkt wel geweldig. Heb er zelf ook best zin in gekregen. .. En mooie foto’s weer.

Comments are closed.