Lamy Joy kalligrafiepen / converter

Vandaag eens een ouderwetsche, handgeschreven blogpost, zoals we dat vroeger allemaal gewoon gewend waren.

Over schrijven. En pennen. Wel, over 1 pen. Wel met drie punten en vier potjes inkt. Voorraad hรจ, dat is belangrijk.

Dit zijn de dingen waar ik het over heb:

De converter voor de Lamy Joy

Lamy Joy met drie kalligrafiepunten

Lamy Joy met een punt, keuze uit 1,1 1,5 en 1,9 mm.

Inkt (van Pelikan)

De inhoud van de vulpen met drie punten (en wat oude losse vullingen)

Potjes met inkt. Als je de converter gebruikt, hoef je geen losse wegwerpvullingen meer te gebruiken. Je houdt de punt van het ding in de inkt en draait aan het uiteinde. De converter zuigt zich vol met inkt, je stopt hem in de pen als een gewone vulling en voila.

Actiefoto.

De vulpen van mijn dochter, de Pelikan Junior. Het handje op de foto is van het kleinste kind. Die mag nog geen vulpen. Helemaal geen pen.

Overbodige foto van de vulpen en de converter

En dan komt hier eindelijk mijn ambachtelijke verhaal over de vulpen.

Oh ja, ik krijg niets van penstore om ze te noemen en ik heb de spullen daar alleen gekocht omdat ze alles hadden wat ik nodig had. Maar alles was prima in orde en daar was ik blij mee. (maar ik heb niets tegen een leuk potje bijzondere inkt voor de moeite ๐Ÿ˜‰ )

22 thoughts on “Lamy Joy kalligrafiepen / converter”

 1. Netjes! Moet je hier eens iets bij 123 ink ofzo bestellen. Ellende zeg. Denk dat wij al 30 van die pennen hebben. Want ze doen niet 1 pen er bij, neeee gewoon 5. Minimaal.. en mn man vind ze fijn schrijven dus hij bewaart ze ook allemaal.
  Ik heb nog een vulpen van de basisschool maar die is eigenlijk te iel ofzo. Meer voor kleinere handjes denk ik. Bewaren voor Jesse. Ben benieuwd of hij straks nog met een vulpen schrijft op school ?

 2. Je hebt een mooi handschrift! En ja, ook ik schrijf nog steeds met vulpen omdat dit het mooist/fijnst schrijft. Mijn oudste kids leerden op school eerst met potlood schrijven en daarna werd het vulpen van school. Helaas voor jongste geen vulpen, haar school doet hier niet aan.

 3. Mijn 60 jaar oude vulpen is helaas wel kapot gegaan en niet meer te repareren. Nu ben ik op zoek naar een andere, dit klinkt als een hele fijne pen.

  1. Lamy bestaat ook in aluminium versies,
   Neutrale kleuren of frisse, pennenpunten in verschillende diktes zijn onderling hรฉรฉl makkelijk te wisselen!
   Een hele vlotte, plezante pen!
   De LX het hรฉlemรกรกl, heeft een handige aluminiumkoker om veilig mee te nemen in de handtas!!!?

 4. Je hebt een prachtig handschrift!
  Ik heb jaren geleden een vulpen gehad die geweldig schreef, maar die liet ik ergens liggen en was toen een kwartier later toch niet meer te vinden ondanks dat mijn naam er in was gegraveerd. Daarna van teleurstelling geen vulpen meer gekocht. Wel heb ik een oude vulpen geerfd die je ook met losse inkt kunt vullen. Die had een heel dunne punt, 0.6 of zo. Scheelt wel inkt ๐Ÿ˜‰
  Misschien toch maar eens voor de verjaardag vragen. Dan kies ik vermoedelijk voor de 1.0 punt.
  Als je alleen toetsen gewend bent, krijg je inderdaad snel kramp van het schrijven zeg!

  1. Ik heb dat gehad met een waterman vulpen. Ik kreeg die van mijn vader. Kwijtgeraakt en nooit meer gevonden. Ik heb hem nog een keer gekocht. Weer kwijtgeraakt en nooit meer gevonden. Nu was ik vroeger wel slordiger, maar echt zo stom was dat.
   Gelukkig is inkt veel goedkoper als je het los koopt. Nou ja in een flesje natuurlijk… Het is een mooi verjaardagscadeau inderdaad!

 5. Wat leuk en mooi! Ik merk, dat mijn handschrift slechter wordt. Maar ja een enkele brief en boodschappenlijstjes,meer wordt er niet geschreven

 6. Prachtig geschreven Valhalla! Wat leuk ook! Ik hou zo van schrijven met de pen, maar zoals jij je blog nu schrijft had ik nog niet bedacht ๐Ÿ˜‰
  (Ik schrijf wel klein stukje over jou in mijn blog ๐Ÿ˜‰ ) omdat ik het zo knap vindt dat je altijd zoveel leuke blogs schrijft als moeder van 4!
  Gezellige herfst en liefs uit Nederland

 7. Wat heb je een prachtig handschrift! In Arnhem zit het vulpenhuis. Nou heb ik maar 1 vulpen, een 20 eurie rode sheaffer, waar ik al jaren mee teken, maar ik vind het altijd zo mooi om even naar binnen te lopen! En ik ga binnenkort ook maar aan de converter. Ik twijfel zo omdat ik niet zo handig ben. Wordt t echt heus geen klerebende?

  1. Nee, serieus niet en je weet niet half onhandig en knoeierig ik ben ๐Ÿ˜ฎ
   Je houdt hem gewoon met het puntje in de inkt en zo lang je de inktpot niet met je andere hand van tafel mept gaat het perfect.
   Je kan de converter nog even afdoen met een doekje, daar waar ie in de inkt heeft gezeten. Maar nee, geen geklieder.

 8. En ik lig hier dus helemaal dubbel om die laatste zin! ๐Ÿ™‚
  Had ook ooit een Lamy kalligrafeerpen in de tijd dat ik nog penvriend(inn)en had. Een eeuw geleden ofzo. Misschien ligt ie nog ergens stof te happen….schreef heerlijk weet ik nog! Ik schrijf nu alleen nog maar boodschappenlijstjes met zo’n lelijke reclamepen ๐Ÿ™
  Mooi regelmatig handschrift heb je.

 9. Deze pen komt op mijn wensenlijstje. Heb de link al doorgestuurd naar mezelf ๐Ÿ™‚ Je hebt een prachtig handschrift!
  Vroeger deed ik aan kalligraphie, maar volgens mij is die pen met de verhuizing zoek geraakt. Ik deed al jaren niets meer aan kalligraphie, maar het blijft kriebelen.

 10. Wat een prachtig handschrift heb je! Ik heb vroeger wel een kroontjes pen gehad, vond ik ook heel erg leuk om mee te schrijven.

 11. En nou krijg ik dus ook weer zin om mijn oude vulpen te gaan zoeken (nog niet weg geminimaliseerd). Mooi handschrift! Mooi geschreven! (En eindelijk lukt het me weer eens te reageren, als ik je lees op mijn foon dan lukt dat niet)

 12. Vind je handschrift wel regelmatig, maar niet bizonder. Waarom niet eens de karolingische minuskel of de humanistische cursief geoefend? Een mens moet zich ontwikkelen..;)
  Erg leuk om te doen en het lijkt me bij je passen!
  Fijne blog, lees hier graag.

  1. Nee, deze is wel saai ja daar heb je helemaal gelijk in. Ik had het middelste en laatste stuk in andere letters maar die heb ik later overgeschreven omdat ik ze niet mooi genoeg vond. Dit is trouwens ook niet mijn gewone handschrift.
   Die ouderwetsche letters daarin ga ik me eens verdiepen ๐Ÿ™‚

 13. Ik kreeg mijn waterman van mijn man toen ik (weer) ging studeren. Vond m foeilelijk, maar zo’n lief ‘ik heb vertrouwen in je’ cadeau. Ik heb er elk tentamen mee gehaald. Ik schrijf er nog elke dag mee, vind het nu de mooiste pen die er bestaat <3

Comments are closed.