Klean Kanteen vs (geïsoleerde) Hydroflask

Klean Kanteen flessen gebruiken we hier al bijna acht jaar. Hoewel ze heel duurzaam en stevig zijn, verdwijnt er in het dagelijks leven met kinderen mijn zoon wel eens een.

Of ze vallen 3 miljoen keer en dan kunnen ze niet meer netjes rechtop staan. En dan vallen ze uit de kast op je hoofd als je die open doet. Doet wonderen voor je humeur 😉

Dat verdwijnen is de reden dat de jongen tegenwoordig een (argh, fout!) plastic drinkfles mee heeft.
Ik blijf geen retedure flessen kopen voor de kat zijn spreekwoordelijke viool en evenmin voor een jongen die alles kwijtmaakt.

Als ze ‘på tur’ gaan, nemen ze een thermosfles mee met thee of chocolademelk. Daarom hadden we een RVS drinkfles en een thermosfles voor ze. Dat kon makkelijker en daarom kocht ik geïsoleerde RVS drinkflessen. Lekker fris voor in de zomer, en warm in de winter. Twee in een. Minder spullen, hiep hoera.

Er was in de winkel waar ik ze kocht keuze tussen Klean Kanteen en Hydroflask. Ik was avontuurlijk en koos voor Hydroflask, mede omdat iemand die hier in de commentaren had aanbevolen.

Het vergelijken van een gewone fles met een geïsoleerde fles is natuurlijk als appels met peren vergelijken, maar ik ben erg blij met de Hydroflask flessen.

Ze voelen heel stevig, de dop is iets groter en de verflaag die erop zit blijft erop zitten, in tegenstelling tot de al gauw bladderende Klean Kanteens. Dat heb je niet met een lakloze variant, maar de kinderen bliefden een kleurtje.

Beide flessen zijn lekdicht en ze lekken, komt het omdat een lampie het ding zo ongeveer zonder dop in de rugzak heeft gestopt.

Ik zou in de toekomst geen ‘gewone’ RVS drinkfles meer kopen, maar sowieso gaan voor een geïsoleerde variant en vermoedelijk een Hydroflask. Want:

 

 • Je drinken blijft veel langer op de juiste temperatuur
 • De geïsoleerde flessen zijn steviger dan de gewone
 • Hydroflask flessen blijven veel mooier, tot heden
 • Je hebt niet twee, maar een fles nodig voor alles

Voor een appels met appels vergelijking, kan je hier terecht. Ook daar komt de Hydroflask iets beter uit.

 

16 thoughts on “Klean Kanteen vs (geïsoleerde) Hydroflask”

 1. Hoi, de naam van je dochters en telefoonnummer zijn zichtbaar op de stickers op de fles, misschien even een balkje op fotosjoppen? (Internet zit vol enge figuren 🙂

 2. Ik doe al jaren met een plastic bidon die ik gevonden had tijdens het wandelen. Was een wielrenner waarschijnlijk verloren.
  Koffie gaat wel in de thermos mee uiteraard.

 3. Hier eindelijk een waterfles gevonden waar de hele familie tevreden mee is, zelfs de pubers: de Dopper. Scheelt natuurlijk dat half Nederland met zo’n ding loopt dus dan lopen ze niet uit de toon. Ik vind het fijn dat ze uit elkaar te draaien zijn voor het schoonmaken en ze zijn best betaalbaar dus voor als er eentje kwijtraakt. Je koopt ze ook praktisch op iedere straathoek hier. Die geïsoleerde Hyfroflask ziet er mooi uit, lijkt mij ideaal voor koffie.

 4. ach zo heerlijk. Zelfs van een verantwoorde koop weet je een nog verantwoorder variant te vinden 😀
  En…paars rocks!

 5. Dank voor je artikel! Ik ben fan van Klean Kanteen, maar de geïsoleerde brede flessen verkopen ze nu met deksel waaruit je direct kunt drinken (wat weer allerlei onderdeeltjes heeft die je ingewikkeld schoon moet maken). Nu kan ik een extra dop erbij kopen natuurlijk, maar dat staat me tegen. Toch maar even kijken naar de Hydroflask!

 6. Ik ben me aan het orienteren op een geïsoleerde fles voor de kinderen, dus deze neem ik mooi mee in de vergelijking, waarvoor dank 🙂
  Sinds kort hebben we voor onszelf ook een grote kleen kanteen fles voor dagjes uit, zo fijn om goede herbruikbare flessen te hebben.

 7. Kleen Kanteen verflaag is inderdaad prut, mijn man heeft de verf eraf geschuurd zodat we nu alleen nog metaalkleurige hebben, wel zo handig! Geen verfschilfers meer in de schooltassen enzo. We hebben ook drie Doppers (waarvan 1 metalen).
  Hydroflask ken ik niet, ik ga eens even zoeken!

 8. Hydroflask is top! Ze worden dagelijks gebruikt en zien er nog prima uit, na ruim een schooljaar en vakantie. Afgezien van een paar deukjes waarvan ze echt niet weten hoe ze daar aankomen. Neergegooide rugzakken 😉 zelf geen Kleen Kanteen gehad, maar van One green bottle en die lijken identiek. Zelfde ervaring als jij ook hebt, Gerlinde. Wat ik ook fijn vindt aan de Hydroflask is dat hij stroef is aan de buitenkant,

 9. Joepie een Hydroflask besteld ! Dank voor je uitgebreide blog. Ik zat aan de Dopper te denken maar deze is vééél mooier

Comments are closed.